Dacă apelez la un avocat ar putea sa-mi spune exact despre ce este vorba?Și dacă într-adevăr este vorba de o amenda as putea sa o plătesc fără a mai fi nevoie sa ma prezint la tribunal?Va mulțumesc mult pentru timpul acordat!
Bună ziua.
Am primit o citație în calitate de condamnat în dosarul cu obiectul:recunoasterea hotararilor penale sau a altor acte judiciare straine(Legea 302/2004).Îmi puteți spune despre ce ar putea fi vorba?Am cautat peste tot dar nu am găsit nici un răspuns.
Buna ziua!
În data de 11 04 2018 a fost lasat in posta un plic cu amenda pentru rovinieta. Am găsit plicul in data de 13 04 2018,prin urmare au trecut cele 48 de ore prin care puteam sa plătesc jumătate de amenda.Contraventia a fost săvârșită la data de 27 12 2017 iar constatarea s-a făcut în data de 13 03 2018,proprietarul masinii este fratele meu care este plecat din tara. Ce pot face in situatia asta?Nu erau obligați să inmaneze cuiva plicul,sa semneze cineva pentru primirea lui?Cum mai beneficiez de cele 48 de ore?
Bună ziua!Am cumpărat în 2008 o mașină în leasing,după 4 luni nu am mai putut plăti ratele și am dat masina inapoi.masina a fost luată pe numele mamei mele care este pensionara,am dat un avans de 450o €...când au ridicat masina de acasă eu nu eram era doar mama,i.au lăsat o hârtie în care scrie ca au luat masina...o firma de recuperări ne.au dat în judecata și din 2012 au început sa.i oprească mamei mele din pensie câte 100€ în fiecare luna...mai pot face ceva în acesta privință penorm ca nu mi se pare normal sa îi oprească atâția bani și sa rămânem și fără masina???