Salut !
Am de plata la ANAF suma de 1100 lei in care intra si dobanzile.
Este reclamata de CASMB pt asigurari de sanatate, incepand din 2011.
Eu nu am avut serviciu de ani de zile ...deci nu am avut venituri.
In schimb, in 2011 am facut niste depozite in valuta in urma vanzarii unei garsoniere, suma depusa era de 24.000 euro.
S-au luat in calcul (nu stiu in ce mod), dobanzile care au fost considerate venituri, desi ele sunt foarte mici si nu se poate trai din ele.
Anul trecut am retras banii din banca.
Daca nu platesc cei 1100 lei, nu mi se elibereaza Cardul de Sanatate.
Acum sunt pensionara. Am pensie 520 lei pe luna, am lucrat numai 11 ani, desi am fost inginera si am cotizat cu intreruperi dupa 2008 pentru a avea cei 15 ani vechime, pentru a iesi la pensie.
Voi implini 62 de ani in luna mai (sper...).
Au trecut 6 ani de cand mi s-a calculat datoria la CASMB.
Ordonanta lui Dragnea ma scuteste de aceasta plata ?
Ce sa fac ?
Culmea e ca in acesti ani am fost la cabinete medicale particulare, nestiind ca eram taxata la CASMB. Cu banii cheltuiti la cabinete medic. particulare as fi putut plati la CASMB....Mama are o pensie dubla decat a mea. Ea m-a ajutat in acesti ani. Si tatal meu.
In Romania legislatia se schomba de la o zi la alta iar postasul nici nu aduce scrisoarea la usa ca sa stii ca ai de plata ceva.
Ma poate ajuta cineva cu un sfat ?
Multumesc anticipat.
Buna ziua
Am de plata la ANAF suma de 1100 lei in care intra si dobanzile.
Este reclamata de CASMB pt asigurari de sanatate, incepand din 2011.
Eu nu am avut serviciu de ani de zile ...deci nu am avut venituri.
In schimb, in 2011 am facut niste depozite in valuta in urma vanzarii unei garsoniere, suma depusa era de 24.000 euro.
S-au luat in calcul (nu stiu in ce mod), dobanzile care au fost considerate venituri, desi ele sunt foarte mici si nu se poate trai din ele.
Anul trecut am retras banii din banca.
Daca nu platesc cei 1100 lei, nu me se elibereaza Cardul de Sanatate.
Acum sunt pensionara. Am pensie 520 lei pe luna, am lucrat numai 11 ani, desi am fost inginera si am cotizat cu intreruperi dupa 2008 pentru a avea cei 15 ani vechime, pentru a iesi la pensie.
Voi implini 62 de ani in luna mai (sper...).
Au trecut 6 ani de cand mi s-a calculat datoria la CASMB.
Ordonanta lui Dragnea ma scuteste de aceasta plata ?
Ce sa fac ?
Buna ziua
Desi nu am avut serviciu de peste 10 ani, mi s-a calculat o plata a unei contributiei la CASMB de cca 700 lei + penalizari de cca 500 lei, in total 12.000 lei.
Daca nu platesc acesti bani, nu obtin cardul de sanatate.
Am facut investigatii la ANAF si eu cred ca faptul ca am avut in banca o suma de 20.000 euro rezultata de la o vanzare imobiliara, aceasta a fost luata in consideratie de ANAF.
Alte venituri nu am avut iar in noiembrie 2015 am iesit la pensie.
Datoria calculata de ANAF dateaza din februarie 2009 pana in noiembrie 2015, deci a fost calculata pe timp de 6 ani si 9 luni. S-a oprit cand am iesit la pensie.
Intre timp se acumuleaza dobanzi.
Am retras si banii din banca.
Exista vreo lege care mi-ar sterge aceasta datorie ?
Multumesc anticipat pt. raspuns.
Dna Aristide.