avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Activitate MihaiGherasim

Activitate MihaiGherasim

Răspuns la discuția Închiriere imobil
Mulțumesc de precizări. Chiar voiam să întreb dacă mai trebuie și făcute ceva declarații suplimentare.
Și am uitat să menționez că la taxe și impozite locale imobilul apare pe numele soției. Dacă cumva contează acest aspect.
Răspuns la discuția Închiriere imobil
Mulțumesc pentru răspuns.
Țin să precizez că nu e vorba de a face închirierea pe ascuns față de soție și că nu există niciun fel de „conflict” între noi. Doar că soția nu are timp pentru a face toate demersurile pentru înregistrarea la finanțe din cauza programului de lucru și am vrea să știm dacă pot să fac înregistrarea contractului pe numele meu, întrucât programul meu e puțin mai flexibil decât al ei. Oare chiar trebuie să apelez la un avocat pentru asta? :)
Bună ziua, tuturor!

Soția mea a făcut un contract de vânzare-cumpărare cu părinții ei pentru o garsonieră. La momentul respectiv eram deja căsătoriți, dar la semnarea contractului a fost doar ea. Vrem să dăm garsoniera în chirie. Pot să fac contractul pe numele meu și să înregistrez eu contractul la ANAF pentru plata taxelor sau trebuie să facă ea toate acestea?
Mulțumesc pentru răspuns.
Mulțumesc de răspuns.
Art. 35 din codul muncii specifică faptul că:
„(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, fara suprapunerea programului de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea. Niciun angajator nu poate aplica un tratament nefavorabil salariatului care isi exercita acest drept.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.”

Despre acest lucru știam. Pe mine mă interesează dacă există ceva lege care nu ar permite unei persoane să fie angajată la Jandarmerie dacă are un alt contract de muncă pe perioadă nedeterminată (așa cum am mai spus, în învățământ), suspendat printr-un concediu fără plată. Sau dacă ar exista vreun conflict de interese ce ar putea deriva din această situație.
Mulțumesc. Există specificat undeva acest lucru? Sau în baza căror legi și articole se poate face asta?
Bună seara. Am următoarea situație și întrebare:
O persoană care este profesor titular în învățământ (angajat pe perioadă nedeterminată) dorește să se angajeze în cadrul Jandarmeriei pe post destinat încadrărilor directe. Poate să își suspende contractul din învățământ (nu demisie) prin concediu fără plată și să fie încadrată în același timp pe postul de la Jandarmerie (angajată pe perioadă nedeterminată și aici)?
Va multumesc pentru raspuns.
Revin cu o intrebare. Va rog sa imi spuneti cum ar trebui sa "arate" sau ce ar trebui sa contina acceptul proprietarilor din scara? Eu ma gandeam sa il facem sub forma de tabel cu semnatura fiecarui proprietar, dar nu imi este clar ce ar trebui sa contina textul "semnat"
In urma discutiilor cu vecinii am ramas la varianta de a monta doar cele doua camere din casa scarii care sa vada cele doua usi de acces in scara. Camerele vor fi montate in asa fel incat sa nu vada nici o usa de apartament. Strict usile de acces in scara, dinspre interior spre exterior.
Va multumesc.
Va multumesc pentru raspuns.
Suntem 10 proprietari pe scara. Toata lumea este de acord sa montam camerele (propunerea a venit de la cei de la parter, ei fiind cei mai expusi riscului de spargere a apartamentelor) si toti suntem dispusi sa ne dea acordul in scris (semnatura intr-un tabel comun). De asemenea, pe usile de acces in scara vom pune un anunt cu "supraveghere video". Asta mi s-a spus ca este suficient de catre firma (autorizata) care va monta camerele.
Ce nu stiu, si va rog sa ma lamuriti daca se poate, este in ce priveste camera din exterior care va filma parcarea, garajele de sub bloc si curtea blocului; practic, spatiu public. Pentru aceea, avem nevoie de vreo aprobare sau ceva aparte?
Iar in ce le priveste pe cele din interior, e suficient ceea ce am scris mai sus: semnatura de acord pe un tabel comun?
Si de la frima care va face lucrarea, ce fel de hartii avem nevoie pentru a fi totul in regula?
In ce priveste stocarea si prelucrarea imaginilor, partea de stocare nu va fi "in casa unuia din noi" ci DVR-ul va fi montat pe casa scarii, intr-o cutie metalica, inchisa cu cheie, iar accesul la imagini se va face prin conectarea la DVR fie in mod direct, fie printr-o aplicatie pe care si-o poate instala fiecare vecin pe telefonul lui. Sistemul nu va avea legatura la internet.
Va multumesc.
Buna ziua. Am nevoie de un sfat.
Locuiesc intr-un bloc cu 4 scari, 10 apartamente pe scara, in ultima scara a blocului (forma de L). Nu avem asociatie de proprietari. Pe scara noastra dorim, toti vecinii, sa montam camere video de supraveghere. Scara are doua intrari. Dorim sa montam o camera sa supravegheze intrarea din fata si o camera sa supravegheze intrarea din spate. Camerele nu vor "vedea" nici o usa de apartament, dar, fiind orientate inspre usile de acces dinspre interior spre exterior, vor "vedea" afara, pe spatiul public.
De asemenea, dorim sa montam o camera in exterior pe capatul blocului care va "vedea" garajele celor de pe scara (sunt garaje sub bloc), parcarea comuna cu tot blocul si restul curtii blocului, adica si spre celelalte scari si geamuri de apartamente.
Va rog sa imi spuneti de ce aprobari / acte avem nevoie si daca avem voie sa montam camera din exterior, fara sa avem probleme cu cineva. Eu am intrebat pe cineva de la Politie si mi-a spus ca cele din scara le putem monta doar cu acordul tuturor vecinilor de pe scara (ceea ce avem), iar cea din exterior putem sa o montam linistiti fara sa cerem acordul cuiva, intrucat e pe spatiul public si e voie.
Va rog sa imi spuneti si daca este vreun model tip de acord din partea vecinilor sau e suficient sa facem un tabel cu semnaturile tuturor? Va multumesc.