avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Activitate Andreea LL

Activitate Andreea LL

Buna ziua,

Din luna noiembrie mi s-a instaurat o poprire in valoare de 33% din salariu din cauza neplatii unui credit BRD,insa din pacate din acest motiv am ajuns in imposibilitatea de a plati un alt credit pe care il am ( pentru care platile erau la zi).In aceste conditii, in cazul in care ajung in executare silita si cu acest creditor ar trebui sa mi se retina pana la 50% din salariul net,nu? (Indiferent ca sunt 2 sau mai multe credite in executare).
Creditorul ma ameninta ca imi va putea popri pana la 88% la suta din salariu,conform noului Cod Civil (?!) Insa nu stiu in mod oficial sa se fi modificat ceva.
Este adevarat ca mi se pot popri pana la 88% din venituri sau pur si simplu creditorul a vrut sa ma sperie ? Precizez ca acesta este un IFN,de aici si amenintarile + comportamentul abuziv.

Va multumesc anticipat pentru raspuns !
Buna ziua,

Ma aflu in situatia de a fi executata silit pentru neplata unui credit bancar si mi s-a pus poprire pe 1/3 din salariu,neavand nici un bun pe numele meu . Urmeaza sa ma casatoresc in curand ,iar eu impreuna cu sotul meu planuim achizitia unui imobil.Intrebarea mea este daca exista pericolul ca executorul sa aiba pretentii asupra imobilului,chiar daca acesta va fi pe numele sotului ,iar la achizitia lui vom declara notarului ca banii vor proveni de la parintii mei si de la parintii lui? Dar daca sotul declara ca banii sunt doar din partea lui ? Multumesc!

Cu stima,
Andreea L.