avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita, cumparare ulterioara imobil
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita, cumparare ulterioara imobil

Buna ziua,

Ma aflu in situatia de a fi executata silit pentru neplata unui credit bancar si mi s-a pus poprire pe 1/3 din salariu,neavand nici un bun pe numele meu . Urmeaza sa ma casatoresc in curand ,iar eu impreuna cu sotul meu planuim achizitia unui imobil.Intrebarea mea este daca exista pericolul ca executorul sa aiba pretentii asupra imobilului,chiar daca acesta va fi pe numele sotului ,iar la achizitia lui vom declara notarului ca banii vor proveni de la parintii mei si de la parintii lui? Dar daca sotul declara ca banii sunt doar din partea lui ? Multumesc!

Cu stima,
Andreea L.
Cel mai recent răspuns: Iulian Catalin Arhire , Evaluator 09:07, 9 Decembrie 2016
Aveti grija sa nu sariti din lac in put! In niciun caz sa nu declarati ca banii sunt doar ai sotului, ca nu se stie daca la un eventual divort , declaratia, se va intoarce impotriva dvs.
Dacă cumpărați un imobil, executorul judecătoresc poate cere vânzarea acestuia prin executarea silită.
`
Nu cumpărați nimic până nu vă achitați toate datoriile și până scăpați de executarea silită.
In cazul in care executorul o sa va depisteze cu proprietati , chiar si cele procentuale , va initia executarea silita a acelor proprietati ( mobile , imobile, etc ) . O sansa a dvs e sa treceti parintii dvs ca si coproprietari a imobilului ( impreuna cu parintii lui sau chiar cu el ) , evitand astfel inscrierea imobilului pe numele dvs .Cealalta varianta ar fi ca viitorul sot sa fie unic proprietar dar nu stiu cat de bine ar fi ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate banca sa ia apartamentul parintilor mihaib25 mihaib25 buna ziua! in urma cu 2 ani am luat un credit de nevoi personale. ratele platite la timp si a venit criza am ramas fara job. problema mea este ca desi ... (vezi toată discuția)
Identificarea bunurilor comune ale sotilor, demonstrarea proprietatii acestora Masana Masana Buna seara! Imi permit sa intreb in cazul in care unul dintre soti are o datorie personala, si cei 2 locuiesc impreuna, in cazul unei executari silite in ... (vezi toată discuția)
Neachitarea bancii in italia ContSters199181 ContSters199181 Buna ziua!Acum trei ani si ceva eram in Italia si am facut un imprumut bancar de 10 mii euro pe numele sotului,la care am semnat si eu,probabil in calitate de ... (vezi toată discuția)