Buna seara! Imi permit sa intreb in cazul in care unul dintre soti are o datorie personala, si cei 2 locuiesc impreuna, in cazul unei executari silite in sarcina cui cade demonstrarea proprietatii bunurilor gasite la domiciliul sotilor? Adica daca sotii locuiesc la domiciliul parintilor unuia dintre ei, practic ce trebuie facut pentru a demonstra ca bunurile nu sunt proprietatea comuna a sotilor ci proprietatea aceluia care detine imobilul de drept?
invers. cel care executa trebuie sa demonstreze ca bunurile sunt ale sotilor si nu a proprietarilor, iar in cazul in care le identifica, trebuie sa ceara partajul acestora, pt a se stabili partea sotul ce urmeaza a fi executata.
Buna ziua, am vazut ceea ce ati postat dumneavoastra mai sus si ma intereseaza subiectul. Daca am inteles bine dumneavoastra spuneti ca demonstrarea proprietatii bunurilor cade in sarcina executorului? eu sunt un rau platnic din motive obiective si stau in casa parintilor mei. mi-e frica sa nu le creez probleme in eventualitatea unei executari silite.
Multumesc.
bunurile mobile (piese de mobilier, electronice , elecrocasnice), se prezuma a fi ale proprietarilor apartamentului.
daca de ex, dvs ati facut credit printr-un magazin si ati cumparat elecrocasnice pe numele dvs , creditorul are seriile acestora si gasindu-le in apartament, pot fi executate silit. asta, teoretic, ca practic, nu cred ca instanta incuviinteaza ca executorul sa poata intra in locuinta parintilor dvs, sa caute un frigider si sa-l vanda la licitatie pe 2 mil.
se va pune poprire pe salariul sotului dator
Multumesc mult. E trist sa vezi ca se discuta astfel de subiecte pe forum, dar e atat de adevarat ca nu stiu..... cred ca vreo 2 milioane de romani sunt in corzi acum din cauza banilor luati din banci.
#-o