Ella_P a scris:
Buna ziua,
Fostul sot a luat in 2007 un credit de nevoi personale la care eu sunt codebitor (8000 de euro)- banca nu da fara ca sotia sa nu semneze. Bunurile cumpartate din acesti bani sunt acum numai pe numele lui si reprezinta mai mult de jumatate din suma (4500). Mentionez ca nu am avut drept de ridicare a nici unei sume de pe acest cont . O alta suma (1600) a fost folosita pt mobila de bucatarie si dormitor.La sf anului 2008 am divortat si acum imi cere sa platesc ratele la banca deoarece plateste contributie de intretinere ( cea la zi+ parte restanta de 6 luni ). Aceasta contributie de intretinere la ora aceasta reprezinta 33% din venitul net.
In aceste conditii, o executare a imobilului este posibila? In contract nu este specificata girarea cu un imobil , ci numai bunurile mobile.
Poate Banca sa faca executie directa pe imobil ?
Daca se ajunge la executare , asiguratorul se indreapta si asupra mea?
Eu ca si codebitor in ce fel pot fi obligata sa platesc?
E obligata banca sa elimine toate modalitatile de recuperare fata de el si apoi sa se rasfinga asupra mea?
Multumesc
Din pacate, da, banca va poate executa silit imobilul. Dumneavoastra datorati bancii acei bani. Aveti dreptul la acele bunuri cumparate din credit, sunt bunuri comune. Daca platiti creditul va puteti indrepta impotriva sotului pentru jumatate din suma din credit platita de dumneavoastra. Banca poate executa in orice ordine doreste. Puteti insa sa faceti o contestatie la executare, daca vi se executa imobilul si sa invocati beneficiul discutiunii si diviziunii, cerand sa se execute mai intai bunurile mobile cumparate din credit si alte bunuri mobile, si mai apoi, daca banca nu isi indestuleaza creanta sa se execute imobilul. succes!