avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită pasi privind executarea silita
Discuție deschisă în Executare silită

pasi privind executarea silita

Va rog sa ma ajutati privind pasii unei executari silite. Azi m-am trezit la magazinul pe care il detin ( unde imi disfavor activitatea) cu doi insi dintre care unul pretindea ca este executor. Am avut niste rate de achitat in urma achizitionarii a doua obiecte electronice- o consola si o tableta, am ramas fara serviciu si nu am achitat 3 luni ratele. Cand am vrut sa achit aveam dobanda mai mare decat rata. Si m-am aflat in imposibilitate de plata, penalitatea fiind de 1 la suta pe zi. M-au intrebat unde locuiesc si sa le arat buletinul. Eu le-am spus ca locuiesc in chirie. Mi-au spus apoi ca o sa vina acasa unde am domiciuliul din buletin sa imi sechestreze bunurile. Mentionez ca adresa din buletin este la casa parinteasca . Eu nu detin bunuri, deoarece abia am deschis cu niste banuti o mica afacere in urma faptului ca nu am gasit de munca si am vrut sa am din ce imi castiga existenta. Am in intretinere un copil minor al carui tata nu ii plateste din 2013 pensie alimentara ca nu munceste si nu are venituri decat ocazionale. Cum pot intra in casa parintilor si ce pot lua avand in vedere ca eu nu am nici un bun acolo proprietate personala decat niste haine si poze. Astept cu interes maxim raspunsul dvs. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mariamem , utilizator 08:14, 24 Martie 2017
Păi tableta și consola unde le țineți, la altă adresă ? Aceste bunuri care sunt ale dvs vor fi scoase la vânzare.
În rest casa fiind proprietatea părinților, nu se poate atinge executorul de nici un bun aflat în proprietatea altora.
Dar oricum, bunurile de uz casnic și cele de strictă necesitate necesare subzistenței nu pot fi urmărite pentru nici un fel de datorii.
Chiar dacă aveți și personal bunuri de uz casnic(mobilier, scaune, paturi, frigider, mașină de spălat, haine, lenjerie, aspirator, cuptor cu microunde, veselă la bucătărie, aragaz), acestea nu permite legea să fie executate silit.
Multumesc pentru raspuns. Cele doua obiecte nu le mai am, deoarece le-am vandut ca sa achit din rate, pentru ca mi-au spus ca nu vor sa le inapoiez , ci sa le dau banii. Ce pot face in cazul acesta? Eu vreau sa le dau datoria inapoi, dar vor foarte multi bani dintr-odata si nu am posibilitatea aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde vand executorii Sever Simion Sever Simion As dori sa stiu unde vand executorii judecatoresti bunurile din casele oamenilor? Ma refer la mobile, aparatura electrocasnica, tablouri, covoare? Tot ce ... (vezi toată discuția)
Executare silita asupra bunurilor Angelsy Angelsy Am divortat de fostul sot, la notar si am facut o intelegere, prin care ma angajam sa-l despagubesc cu o anumita suma de bani. I-am dat o parte din bani in ... (vezi toată discuția)
Ce bunuri pot sa-mi fie executate silit? bogdansntk bogdansntk Am citit ca legea spune ca nu pot sa fie executate silit \"bunurile de uz personal sau casnic indispensabile traiului nostru\", dar nu am inteles care sunt ... (vezi toată discuția)