avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Unde vand executorii
Discuție deschisă în Executare silită

Unde vand executorii

As dori sa stiu unde vand executorii judecatoresti bunurile din casele oamenilor? Ma refer la mobile, aparatura electrocasnica, tablouri, covoare? Tot ce confisca ei in numele unei executari silite.
Multumesc.

Va rog raspuns de la cineva care cunoaste subiectul.
Executorii nu vand ci desfasoara procedura de executare silita ,prin care prin licitatie publica participa cei interesati care pot adjudeca bunurile supuse executarii silite
Asa? Bunurile din casa, frigidere, mobile, etc. se vand la licitatii? Unde?

Mersi de raspuns, astept precizari.
Legea nu permite executarea silită a bunurilor de uz casnic. Deci nu pot fi confiscate covoarele din casă, mobilierul, paturile de dormit, vesela din bucătărie, radioul, televizorul, calculatorul, aragazul, frigiderul, cuptorul cu microunde.......
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Martie 2017
Dapix, utilizator
Mai exact, nu se pot executa cele de stricta necesitate- patul, frigiderul, aragazul. Tv-ul nu e de strica necesitate, calculatorul e de stricta necesitate doar daca iti castigi existenta cu ajutorul lui, altfel, nu.

Bunurile neurmaribile
Nu sunt supuse urmaririi silite:
a) bunurile de uz personal sau casnic indispensabile traiului debitorului si familiei sale si obiectele de cult, daca nu sunt mai multe de acelasi fel;
b) obiectele indispensabile persoanelor cu handicap si cele destinate ingrijirii bolnavilor;
c) alimentele necesare debitorului si familiei sale pe timp de 3 luni, iar daca debitorul se ocupa exclusiv cu agricultura, alimentele necesare pana la noua recolta, animalele destinate obtinerii mijloacelor de subzistenta si furajele necesare pentru aceste animale pana la noua recolta;
d) combustibilul necesar debitorului si familiei sale socotit pentru 3 luni de iarna;
e) scrisorile, fotografiile si tablourile personale sau de familie si altele asemenea;
f) bunurile declarate neurmaribile in cazurile si in conditiile prevazute de lege.

Articolul 728 Bunurile destinate exercitarii ocupatiei sau profesiei debitorului
(1) Bunurile mobile care fac obiectul unei diviziuni a patrimoniului afectate exercitiului unei profesii autorizate nu pot fi urmarite decat de catre creditorii ale caror creante s-au nascut in legatura cu exercitarea profesiei respective. Daca bunurile nu sunt afectate unui patrimoniu profesional individual, insa servesc la exercitarea ocupatiei sau profesiei debitorului persoana fizica, pot fi supuse urmaririi silite numai daca nu exista alte bunuri urmaribile si numai pentru obligatii de intretinere sau alte creante privilegiate asupra mobilelor.
(2) Daca debitorul se ocupa cu agricultura, nu vor fi urmarite, in masura necesara continuarii lucrarilor in agricultura, inventarul agricol, inclusiv animalele de munca, furajele pentru aceste animale si semintele pentru cultura pamantului, in afara de cazul in care asupra acestor bunuri exista un drept real de garantie sau un privilegiu pentru garantarea creantei.



@BFX, cititi in codul de procedura de la art 753 in jos si va lamuriti si in privinta locului unde se desfasoara licitatia.

[ link extern ]


Articolul 760 Locul licitatiei
(1) Vanzarea la licitatie se va face la locul unde se afla bunurile sechestrate sau, daca exista motive temeinice, in alt loc.
(2) In cazul cand in localitate exista targuri oficiale recunoscute si tinute in mod obisnuit cel putin o data pe saptamana, vanzarea vitelor se va face obligatoriu in acele targuri, in zilele si orele de targ, chiar daca targurile ar cadea in zilele nelucratoare sau de sarbatoare legala, fara a fi necesara incuviintarea instantei de executare.
(3) De asemenea, daca in localitate exista burse de marfuri sau cereale, toate marfurile sau cerealele care sunt cotate la aceste burse se vor vinde, la cererea creditorului sau a debitorului, prin intermediul lor.

exista un registru electronic unde se afiseaza publicatia de vanzare, cautati dupa oras, si dupa bunuri. Licitatiile se tin la biroul bej-ului de regula.
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 12 Martie 2017
gi-jane2, moderator
Daca apartamentul in care se afla bunurile este inchiriat atunci se pot scoate la licitatie bunurile folosite evident de chiriasi ai date pe pv in chirie de catre debitor?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Executare silita asupra bunurilor Angelsy Angelsy Am divortat de fostul sot, la notar si am facut o intelegere, prin care ma angajam sa-l despagubesc cu o anumita suma de bani. I-am dat o parte din bani in ... (vezi toată discuția)
Executor judecătoresc Maricris28 Maricris28 Se poate ca trei persoane sa fie executate silit pentru suma de 4000 euro cătreo persoana fizica ?daca două din aceste persoane nu au venituri sau bunuri ... (vezi toată discuția)
Nu vreau sa imi fie excutate silit bunurile Sever Simion Sever Simion Buna ziua, Familia mea m-a imprumutat cu multi bani si acum ne aflam in situatia in care e posibil ca bunurile mele (din casa, mobile si ce mai e intr-o ... (vezi toată discuția)