avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Nu vreau sa imi fie excutate silit bunurile
Discuție deschisă în Executare silită

Nu vreau sa imi fie excutate silit bunurile

Buna ziua,

Familia mea m-a imprumutat cu multi bani si acum ne aflam in situatia in care e posibil ca bunurile mele (din casa, mobile si ce mai e intr-o casa de om) sa fie executate silit. Eu le-am cumparat cu acei bani dar nu avem chitante si nici eu nu am facturi pe ele. Insa exista de la familie niste extrase de la banca cum trimiteau bani.
Avand in vedere ca bunurile sunt cumparate cu banii lor dar eu le folosesc, cum le pot salva de la executarea silita va rog?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:04, 28 Februarie 2017
Buna ziua,
Inainte de toate va recomand sa va duceti la executor si sa intocmiti o declaratie in acest sens si anume ca bunurile din casa nu va apartin.
Din punct de vedere legal , inainte de toate , familia dvs trebuie sa demonstreze in instanta faptul ca v-au trimis anumite sume de bani cu titlu de imprumut , ca dvs nu ati returnat acele sume ( puteau fi returnate fizic fara chitanta ) , sa castige acel proces si ulterior sentinta ramasa definitiva sa fie pusa in executare . Ceea ce dvs trebuie sa retineti , daca ajungeti in acea faza de executare , este ca nu bunurile din casa vor fi executate ( nu va ia nimeni frigiderul sau TV-ul ) , dar vor fi supuse executari veniturile dvs ,bunurile mobile ( masini , utilaje, etc ) iar in final se poate ajunge la executarea imobiliara ( apartamentul sau casa pe care sunteti proprietar ) .
Nu sunt supuse urmăririi silite:
a) bunurile de uz personal sau casnic indispensabile traiului debitorului şi familiei sale şi obiectele de cult, dacă nu sunt mai multe de acelaşi fel;
b) obiectele indispensabile persoanelor cu handicap şi cele destinate îngrijirii bolnavilor;
c) alimentele necesare debitorului şi familiei sale pe timp de 3 luni, iar dacă debitorul se ocupă exclusiv cu agricultura, alimentele necesare până la noua recoltă, animalele destinate obţinerii mijloacelor de subzistenţă şi furajele necesare pentru aceste animale până la noua recoltă;
d) combustibilul necesar debitorului şi familiei sale socotit pentru 3 luni de iarnă;
e) scrisorile, fotografiile şi tablourile personale sau de familie şi altele asemenea;
f) bunurile declarate neurmăribile în cazurile şi în condiţiile prevăzute de lege.
`
Art. 154 din Noul Cod Civil - Executarea silită a bunurilor imobile:
(3) In cazul debitorului persoana fizica nu poate fi supus executarii silite spatiul minim locuit de debitor si familia sa, stabilit in conformitate cu normele legale in vigoare.
(4) Dispozitiile alin. (3) nu sunt aplicabile in cazurile in care executarea silita se face pentru stingerea creantelor fiscale rezultate din savarsirea de infractiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde vand executorii Sever Simion Sever Simion As dori sa stiu unde vand executorii judecatoresti bunurile din casele oamenilor? Ma refer la mobile, aparatura electrocasnica, tablouri, covoare? Tot ce ... (vezi toată discuția)
Executare silita asupra bunurilor Angelsy Angelsy Am divortat de fostul sot, la notar si am facut o intelegere, prin care ma angajam sa-l despagubesc cu o anumita suma de bani. I-am dat o parte din bani in ... (vezi toată discuția)
Executor judecătoresc Maricris28 Maricris28 Se poate ca trei persoane sa fie executate silit pentru suma de 4000 euro cătreo persoana fizica ?daca două din aceste persoane nu au venituri sau bunuri ... (vezi toată discuția)