avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executor judecătoresc
Discuție deschisă în Executare silită

Executor judecătoresc

Se poate ca trei persoane sa fie executate silit pentru suma de 4000 euro cătreo persoana fizica ?daca două din aceste persoane nu au venituri sau bunuri ,plătește doar persoana care are toată datoria?
Ultima modificare: Luni, 17 Februarie 2020
Maricris28, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:33, 19 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă creanța e stabilită în solidar, atunci executorul execută silit creanța de la debitorul care este solvabil, dacă ceilalți doi sunt insolvabili.
Legea permite acest lucru, doar când creanța este stabilită în solidar.
Și dacă persoana care se presupune că ar avea sa dea,nici ea nu are venituri dar are un teren impreuna cu soția și are pe numele său o exploatatie de vaci înscrisă la Apia,i se pot lua animalele?sau terenul pe care e construit grajdul?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se execută orice este posibil, cu respectarea codului de procedură civilă. Terenul fiind bun comun, va fi în primă etapă supus partajului, apoi va fi scos la licitație doar cota parte care aparține debitorului. Vacile pot fi vândute prin licitație publică.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2020
Dapix, utilizator
CHIAR DACĂ ACEEA ESTE SINGURA SURSA DE VENIT ÎN FAMILE?ANIMALELE?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu toate vacile pot fi vândute prin executare silită. E bine că vă informați ca să știți cum vă puteți apăra drepturile.

Bunurile Neurmaribile – respectiv bunurile ce nu pot fi executate silit!

Care Bunuri Nu Pot Fi Executate Silit:

a) bunurile de uz personal sau casnic indispensabile traiului debitorului şi familiei sale şi obiectele de cult, dacă nu sunt mai multe de acelaşi fel;

b) obiectele indispensabile persoanelor cu handicap şi cele destinate îngrijirii bolnavilor;

c) alimentele necesare debitorului şi familiei sale pe timp de 3 luni, iar dacă debitorul se ocupă exclusiv cu agricultura, alimentele necesare până la noua recoltă, animalele destinate obţinerii mijloacelor de subzistenţă şi furajele necesare pentru aceste animale până la noua recoltă;

d) combustibilul necesar debitorului şi familiei sale socotit pentru 3 luni de iarnă;

e) scrisorile, fotografiile şi tablourile personale sau de familie şi altele asemenea;

f) bunurile declarate neurmăribile în cazurile şi în condiţiile prevăzute de lege.


Dacă debitorul se ocupă cu agricultura, nu vor fi urmărite, în măsura necesară continuării lucrărilor în agricultură, inventarul agricol, inclusiv animalele de muncă, furajele pentru aceste animale şi seminţele pentru cultura pământului, în afară de cazul în care asupra acestor bunuri există un drept real de garanţie sau un privilegiu pentru garantarea creanţei.


Ce se intampla daca regulile de mai sus sunt incalcate?
Toate acele popriri sau urmariri vor fi ANULATE confor art. 730 cod procedura civila care arată că urmarirea cu incalcarea acestor dispozitii sunt nule de drept.

V.) Ce trebuie sa faca un debitor?
El va trebui in mod obligatoriu sa se adreseze instantei de judecata printr-o cerere de chemare in judecata denumita specific contestatie la executare si sa solicite anularea intregului act de procedura executionala.

Debitorii si cei executati silit, trebuie sa stie:
”Calea prin care un debitor supus unei proceduri de executare silită poate să conteste acest tip de abuz, este contestația la executare, ce în raport de dispozițiile legale, se poate face la 15 zile de la primirea actelor de executare silită”.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2020
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde vand executorii Sever Simion Sever Simion As dori sa stiu unde vand executorii judecatoresti bunurile din casele oamenilor? Ma refer la mobile, aparatura electrocasnica, tablouri, covoare? Tot ce ... (vezi toată discuția)
Nu vreau sa imi fie excutate silit bunurile Sever Simion Sever Simion Buna ziua, Familia mea m-a imprumutat cu multi bani si acum ne aflam in situatia in care e posibil ca bunurile mele (din casa, mobile si ce mai e intr-o ... (vezi toată discuția)
Ce bunuri se pot executa silit? VictorArditti VictorArditti Buna dimineata, Ce bunuri pot fi executate silit, va rog? Sau ce venituri? As vrea sa ma lamuresc. Pensia, de exemplu? Sau un venit pentru persoanele fara ... (vezi toată discuția)