avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Pe cat la suta din venit se poate pune poprire?
Discuție deschisă în Executare silită

Pe cat la suta din venit se poate pune poprire?

Buna ziua,

Din luna noiembrie mi s-a instaurat o poprire in valoare de 33% din salariu din cauza neplatii unui credit BRD,insa din pacate din acest motiv am ajuns in imposibilitatea de a plati un alt credit pe care il am ( pentru care platile erau la zi).In aceste conditii, in cazul in care ajung in executare silita si cu acest creditor ar trebui sa mi se retina pana la 50% din salariul net,nu? (Indiferent ca sunt 2 sau mai multe credite in executare).
Creditorul ma ameninta ca imi va putea popri pana la 88% la suta din salariu,conform noului Cod Civil (?!) Insa nu stiu in mod oficial sa se fi modificat ceva.
Este adevarat ca mi se pot popri pana la 88% din venituri sau pur si simplu creditorul a vrut sa ma sperie ? Precizez ca acesta este un IFN,de aici si amenintarile + comportamentul abuziv.

Va multumesc anticipat pentru raspuns !
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pensie Mihai3334 Mihai3334 Buna ziua, daca am o penise de 1500 de ron, poprirea se face la toata pensia? adica imi popreste 33 sau 50% din toata pensia? am 2 împrumuturi care nu am mai ... (vezi toată discuția)
Mai multe executări silite Sorin1122 Sorin1122 Buna ziua, Situatia sta în felul următor. Totul a început acum 3 ani și ceva, la o jumatate de am după ce m-am angajat. Intr-o luna am avut nevoie ... (vezi toată discuția)
In ce consta poprirea? seby2193 seby2193 Buna ziua, firma la care lucrez mi-a facut card la BRD, fix unde am mai avut cont, dar mi l-au poprit din cauza a doua amenzi neplatite de pe vremea cand eram ... (vezi toată discuția)