avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită In ce consta poprirea?
Discuție deschisă în Executare silită

In ce consta poprirea?

Buna ziua, firma la care lucrez mi-a facut card la BRD, fix
unde am mai avut cont, dar mi l-au poprit din cauza a doua amenzi neplatite de pe vremea cand eram minor. Stiu ca poprirea asta este de 30% sau 33% (1/3) salariul meu brut nu depaseste 800 RON, dar as vrea sa stiu aceasta suma de bani care se retine, are drept deservire achitarea etapizata, adica de la luna la luna a datoriei sau mi se blocheaza pur si simplu o parte din bani ca ulterior sa-mi platesc integral datoria la Fisc , si sa mi recuperez, in caz ca e prima
varianta de unde pot sti cand se achita datorie, sunt notificat in vreunfel? ori mi se opreste la infinit. PS. Urmeaza ca, cu acest card
sa-mi primesc avansul de sfarsit de luna, se va trage oare si din acesti bani 33% ori din lichidare? Multumesc de posibilele raspunsuri=D>
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 19:45, 18 Decembrie 2013
In primul rand se popreste pana la 50% din veniturile lunare realizate, iar nu doar din salariu si nu doar o treime din acesta. In al doilea rand, suma retinuta lunar si care nu poate depasi jumatate din venit, depinde de cuantumul amenzii.
Este posibil sa nu vi se mai retina in luna urmatoare decat o suma mica, reprezentand diferenta ramasa neachitata in luna anterioara, dupa care executarea silita fiscal va inceta. Trebuie insa sa mergeti la ANAF sa va dea un process verbal de incetare a executarii, acesta fiind util si pentru viitor, ca dovada a stingerii debitului.
In al treilea rand, daca au trecut mai mult de 3 ani de la data aplicarii sanctiunii, puteti face contestatie la executare si sa invocati exceptia prescriptiei dreptului de a executa creanta...success.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont blocat, card blocat, brd madroghez madroghez salut. am si eu o mare problema,am 2 popriri pe salariu,prin hotarare judecatoreasca angajatorul,dejea trimite suma poprita lunar catre executori,dar banca,in ... (vezi toată discuția)
Cum se calculează poprirea din salariu când se specifică "până la 1/3 din venitul lunar net"? a_camelia a_camelia Conform art 729 alin 1, lit b din Codul Civil salariile pot fi urmarite pana la o treime din venitul lunar net. De ce se specifica termenul \"pana la ... (vezi toată discuția)
Poprire ilegala??? www.armariotbc@yahoo.com www.armariotbc@yahoo.com Am o problema deosebita cu banca unde eu lunar incasez salarul.pe card. In urma unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile m-i sa instituit o ... (vezi toată discuția)