gi-jane2 a scris:
Exista un termen de prescriptie de 3 ani pt a tagadui paternitatea, care curge de cand ai cunoscut ca ti s-a nascut copilul, tocmai ca nu te poti trezi peste ani de zile ca nu e copilul tau. Pt copilul cel mare, apropo, actiunea e prescrisa,
Din raspunsul dvs trebuie sa inteleg ca legea in Romania este in asa fel scrisa incat daca la aniversarea de 15 ani a copilului vecinul iti spune ca i-a oferit in mod constant bomboane copilului tau dintr-un alt motiv decat din politete, tu, cel care de fapt a finantat copilaria lui, nu mai poti obtine despagubiri in caz de divort, ba chiar esti OBLIGAT sa plateasti in continuare pensie alimentara?
Nu cred asa ceva! Adica... eu nu stiu nicio familie in care sotul sa ceara test ADN dupa ce se naste copilul si nici in urmatorii 3 ani; familia se bazeaza pe incredere; nu asa spune si ofiterul starii civile??? Si totusi daca dupa termenul de prescriptie de 3 ani plus 1 luna afli printr-o conjunctura ca de fapt nu este al tau, NU MAI POTI tagadui paternitatea si esti obligat ca cel putin pana la 18 ani sa platesti pensie alinemtara?