avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Activitate tech_fun

Activitate tech_fun

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pentru raspunsuri.
Pe de o parte inteleg ca problema e foarte simpla, existand un asa numit "Certificat de mostenitor" si in eventualitatea unei rupturi se poate usor demonstra ca suma depusa la momentul X ca si plata anticipata a creditului comun provine din mostenire. O idee ar fi, probabil, ca depunerea sa se faca impreuna cu o mentiune "suma depusa provine din mostenire, conform certificatului de mostenitor xxx"?
Pe de alta parte, ceea ce am inteles mai sus ar putea sa fie total fals, in functie de suma de care vorbim... Imi pare rau ca n-am fost destul de explicit din prima; e vorba de un apartament din perioada comunista, clasicul cu 2 camere impartit la 2, si o suma cash pe care batranii au strans-o din pensie, ceva mai mare decat necesarul pentru inmormantare... Banuiesc ca situatia se complica cand vorbim de mosteniri de la persoane la care, banii din discutia de mai sus ar reprezenta bani de buzunar...
Multumesc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cazul meu nu este deloc unul izolat. Este cazul fiecarui om care poarta o verigheta pe mana si care nu vrea sa lase intamplarea sa-i decida un viitor posibil...
Buna ziua,
Pentru ca din pacate asa este cursul vietii, intr-un viitor pe care nu mi-l doresc deloc apropiat, voi deveni posesor al unei mosteniri. Din cate-mi dau seama, pe langa o suma in cont in urma unei vanzari de imobil, e posibil sa ajung si in posesia unei sume cash... Ambele sume le voi folosi pentru a acoperi o parte din clasicul credit la banca...
Pentru ca in timpurile noastre probabilitatea de divort este destul de crescuta, incerc sa-mi iau masuri de siguranta astfel ca, intrebare: cum pot face astfel incat, in cazul unei rupturi a mariajului, banii din mostenire sa nu se imparta? Altfel spus, ce masuri ar trebui sa ia cel care primeste mostenirea a.i. sa demonstreze in cazul (nedorit) al unui divort ca acei bani provin dintr-o mostenire ?

gi-jane2 a scris:

Exista un termen de prescriptie de 3 ani pt a tagadui paternitatea, care curge de cand ai cunoscut ca ti s-a nascut copilul, tocmai ca nu te poti trezi peste ani de zile ca nu e copilul tau. Pt copilul cel mare, apropo, actiunea e prescrisa,

Din raspunsul dvs trebuie sa inteleg ca legea in Romania este in asa fel scrisa incat daca la aniversarea de 15 ani a copilului vecinul iti spune ca i-a oferit in mod constant bomboane copilului tau dintr-un alt motiv decat din politete, tu, cel care de fapt a finantat copilaria lui, nu mai poti obtine despagubiri in caz de divort, ba chiar esti OBLIGAT sa plateasti in continuare pensie alimentara?
Nu cred asa ceva! Adica... eu nu stiu nicio familie in care sotul sa ceara test ADN dupa ce se naste copilul si nici in urmatorii 3 ani; familia se bazeaza pe incredere; nu asa spune si ofiterul starii civile??? Si totusi daca dupa termenul de prescriptie de 3 ani plus 1 luna afli printr-o conjunctura ca de fapt nu este al tau, NU MAI POTI tagadui paternitatea si esti obligat ca cel putin pana la 18 ani sa platesti pensie alinemtara?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu vad decat un singur motiv pentru care doamna nu doreste sa faca testul... Si nu e prima data cand vad pe forum asta si MEREU acelasi motiv: "traumatizant pentru copil"... Pe bune??? Daca sa deschizi gura ca un medic sa iti ia o mostra de saliva este traumatizant, inseamna ca dupa ce iesim de la dentist ar trebui sa mergem direct la psihiatru...
OK, sa presupunem ca prin absurd (si nu neaparat in acest caz) se dovedeste totusi ca tatal nu este si biologic... Moral, s-a dovedit ca cineva a fost pacalit ani de zile... Dar legal nu se poate face nimic sa se indrepte nedreptatea facuta? Intreb, nu acuz pe nimeni... Sunt doar curios.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Recent si eu am achizitionat un apartament prin credit, altul decat prima casa. Se convine un pret pe euro mai mare decat cel de la bnr deoarece vanzatorul doreste primeasca in euro suma pe care ati stabilit-o, dar dvs faceti credit in lei. Pentru a fi sigur ca suma de RON pe care o luati din banca acopera si cursul de schimb negociat cu banca unde faceti imprumutul, se convine pe contract un pret pe euro mai mare decat cel de la bnr. Atentie la acest lucru! schimbul in valuta nu-l faceti la bnr ci la banca de unde luati credit si acolo vanzarea euro se face la un pret mai mare decat cel anuntat de bnr; daca nu luati in calcul acest lucru, veti ajunge in situatia de a fi nevoiti sa mai aduceti euro de acasa... Acest lucru trb sa vi-l explice foarte bine la banca.
In cazul fericit in care cursul convenit pe contract a fost mai mare decat cursul negociat cu banca in momentul schimbului, nu toti acesti bani se vor duce spre vanzator, acesta primeste euro in contul sau doar suma trecuta pe contract, restul de bani banca ii va depune ca si rambursare anticipata la credit.
Stabiliti cu atentie aceste lucruri la banca, ei va vor explica foarte clar, cu cifrele in fata.