Buna seara. Am fost condamnat pt un accident auto 5 ani cu suspendare. Dupa 4 ani un politist cu f mult exces de zel mi-a facut dosar pt conducere fara permis in fata portii. Doar că nu eram eu la volan, era prietena mea. El fiind in spate doar a presupus. Nu a avut probe, martori, etc. Am fost chemati la politie, acolo am declarat exact contextul si cine dintre noi era la volan. Ideea este ca dosarul se afla inca in cercetare la procuratură si au trecut 7 ani de la incident !!!!! Inca nu am fost chemat în instanta sau condamnat. In aceasta perioada mi-a expirat si condamnarea de 5 ani cu suspendare. As vrea sa stiu: 1. daca pot da de permis , 2. Neexistând probe la dosar, risc ceva?. 3.Daca pedeapsa cu suspendare a expirat de cativa ani, o eventuală condamnare pt fapta comisă în perioada de proba, condamnarea venind dupa expirare acesteia, ar implica si prima condamnare? Perioada acesteia expirand intre timp.4. Beneficiez de prescripție ? Perioada de cercetare este dublă fata de pedeapsa maxima (3 ani pt conducere cu permisul anulată ).Mentionez ca, la data incidentului langa procesul verbal a fost atasata si declaratia mea. In aceasta, am declarat că nu eram eu la volan. Declaratia fiind semnata si de politist.
Tocmai am intrebat la un service de acea dovada si mi-au spus ca nu stiu de asa ceva si oricum pt vechimea telefonului vandut de mine (12 ani) nu si-ar fi asumat o asemenea dovada. Am intrebat si pe diferite forumuri nimeni nu stie de aceasta dovada. (chiar am fost luat la misto ) Am sunat la curier si i-am intrebat si pe ei si nici ei nu stiu de asa ceva. As fi dorit un raspuns realist. Ce nu ati inteles dv este ca, eu am detaliat aceasta situatie pt a stii de la cineva de aici ce pot face, nu ce ar fi trebuit sa fac.
Buna seara, am postat un anunt cu un telefon pe un site de specialitate. Un cumparator l-a dorit si eu l-am trimis prin curier. Telefonul trimis de mine era perfect functional. Dupa ce a platit si a ridicat coletul, cumparatoru mi-a spus ca mi-l trimite inapoi deoarece are un defect. ( nu intra in retea spune el). Am refuzat sa primesc inapoi un telefon defect, dat fiind ca eu am trimis unul in stare perfecta de functionare. Iar azi (dupa 2 sapt )am primit o citatie de la politia de resedinta a cumparatorui, pt inselaciune. Ce pot face? El poate sa-mi dea orice telefon defect. Sau poate a suferit un s0c mecanic (cazatura, etc) si nu mai functioneaza normal. Pt a scapa de aceasta acuzatie trebuie sa achizitionez un telefon defect, care nici macar nu stiu daca este al meu pt ca imi poate pune o placa stricata?