avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Conducere fara permis.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Conducere fara permis.

Buna seara. Am fost condamnat pt un accident auto 5 ani cu suspendare. Dupa 4 ani un politist cu f mult exces de zel mi-a facut dosar pt conducere fara permis in fata portii. Doar că nu eram eu la volan, era prietena mea. El fiind in spate doar a presupus. Nu a avut probe, martori, etc. Am fost chemati la politie, acolo am declarat exact contextul si cine dintre noi era la volan. Ideea este ca dosarul se afla inca in cercetare la procuratură si au trecut 7 ani de la incident !!!!! Inca nu am fost chemat în instanta sau condamnat. In aceasta perioada mi-a expirat si condamnarea de 5 ani cu suspendare. As vrea sa stiu: 1. daca pot da de permis , 2. Neexistând probe la dosar, risc ceva?. 3.Daca pedeapsa cu suspendare a expirat de cativa ani, o eventuală condamnare pt fapta comisă în perioada de proba, condamnarea venind dupa expirare acesteia, ar implica si prima condamnare? Perioada acesteia expirand intre timp.4. Beneficiez de prescripție ? Perioada de cercetare este dublă fata de pedeapsa maxima (3 ani pt conducere cu permisul anulată ).Mentionez ca, la data incidentului langa procesul verbal a fost atasata si declaratia mea. In aceasta, am declarat că nu eram eu la volan. Declaratia fiind semnata si de politist.
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2018
green488, utilizator
Cel mai recent răspuns: green488 , utilizator 09:52, 15 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Banuiesc ca ati fost condamnat conf. C.p. 1969 si 5 ani a fost termenul de incercare, pedeapsa aplicata a fost mai mica.

ART. 83 c.p.1969
Revocarea în cazul săvârşirii unei infracţiuni
Dacă în cursul termenului de încercare cel condamnat a săvârşit din nou o infracţiune, pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea condiţionată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune.
Revocarea suspendării pedepsei nu are loc însă, dacă infracţiunea săvârşită ulterior a fost descoperită după expirarea termenului de încercare.
Dacă infracţiunea ulterioară este săvârşită din culpă, se poate aplica suspendarea condiţionată a executării pedepsei chiar dacă infractorul a fost condamnat anterior cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei. În acest caz nu mai are loc revocarea primei suspendări.
La stabilirea pedepsei pentru infracţiunea săvârşită după rămânerea definitivă a hotărârii de suspendare nu se mai aplică sporul prevăzut de lege pentru recidivă.

multumesc pt raspuns. este f util pt mine. imi puteti raspunde si la punctele 1,2,si 4 din mesajul meu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pluralitate infractiuni florinamed florinamed buna seara datele problemei ar fii: perioada de suspendare 2,6 ani acum s-a sacarsit o nou infractiune in perioada asta de incercare conducere fara permis + ... (vezi toată discuția)
Conducere autovehicul cu permisul anulat Adi001 Adi001 Salut. In urma cu 2 ani si 4 luni am fost condamnat in urma unui accident de circulatie la 6 luni cu suspendare si 2 ani si 6 luni perioada de incercare. La ... (vezi toată discuția)
Al doilea dosar pentru conducere sub influenta alcoolului, ce se poate intampla? constantin1987 constantin1987 Am fost oprint de politia rutiera am fost testa cu aparatul care a indicat o valoare de 0,47 expirat am fost la singe prima proba unu la mie iar cea dea doua ... (vezi toată discuția)