avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Activitate cristian1955

Activitate cristian1955

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti si mie care este sporul de vechime pe care trebuie sa-l primeasca un pensioner care a avut 37 de ani vechime in munca cand a iesit la pensie pt. limita de varsta si acum se reangajaza prin concurs pe un post vacant temporar, similar ca specializare, dar inferior ca treapta de incadrare? Va beneficia de 25% spor de vechime, dat fiind faptul ca are vechime de 37 de ani in campul muncii, sau se iau in calcul doar conditiile eligibile pt. participarea la concursul organizat pt. ocuparea temporara a acestuia, respective 6 luni, si deci nebenificiind de niciun spor de vechime? Mentionez ca reincadrarea in urma examenului sustinut s-a facut la cca. 1 an si jumatate de la data pensionarii.
Va multumesc!
Buna ziua!
1) Va rog sa-mi spuneti daca este legal ca o suprafata comuna, respective balconul unde era plasata ghena de gunoi, acum desfiintata, sa fie vanduta sau inchiriata de catre asociatia de proprietari, catre unul din proprietari. Blocul are 6 etaje si cate 3 apartamente pe palier. Practic la fiecare etaj s-aare vandut sau inchiriat catre un singur proprietar de pe palier acesata suprafata. Banii sunt incasati de asociatie care nu a justificat niciodata cheltuirea lor.
2) De asemenea, tot in acest bloc, exista lift de la constructia blocului, insa nu I s-a dat drumul sa functioneze niciodata. Intre timp, multe din componentele lui (electrice, usi etc.) s-au deteriorate din cauza ca nu a fost pus in functiune niciodata timp de peste 20 de ani. De-a lungul anilor, s-au facut nenumarate memorii si demersuri catre presedintele de asociatie pentru punerea lui in functiune, dar acesta a motivate in mod constant ca nu exista vointa din partea proprietarilor de la etajele inferioare, sau ca ar necesita costuri prea mari pe care proprietraii nu ar putea sa le achite.
Va rog spuneti-mi si mie care ar fi solutiile.
Va multumesc!