avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Activitate pyty

Activitate pyty

Nu am considerat necesar sa-mi angajez avocat de moment ce nu sunt in faza procesuala la tribunal, dar este o idee. Este adevarat ca se pot intampla nenorociri cand esti la volan sub influenta alcoolului, dar pe de alta parte sunt destule exemple cand teribilisti vitezomani au omorat la propriu oameni nevinovati in accidente rutiere si sunt bine mersi, au primit condamnari cu suspendare si la scurt timp ii vezi la volan. Oricum multumesc pentru sugestie.
Răspuns la discuția Revizuirea medicala periodica
Nu ma lasa sa-l afisez complet dar poate fi usor gasit fiind vorba de raspunsuri la intrebari frecvente date de CNPP in anul 2014.
Este vorba de saitul
[ link extern ]
Este vorba de saitul [ link extern ]
Am tot cautat pe internet raspuns la aceasta intrebare si am gasit saitul; [ link extern ]
iar la punctul nr. 11 se precizeaza urmatoarele:
,, Pensia de invaliditate
11. În ce situaţii pensionarii de invaliditate nu mai sunt supuşi revizuirii
medicale periodice ?
Raspuns: Nu sunt supuşi revizuirii medicale periodice pensionarii de
invaliditate care:
prezintă invalidităţi care afectează ireversibil capacitatea de muncă;
au împlinit vârstele prevăzute de lege pentru obţinerea pensiei pentru limită
de vârstă;
au vârsta mai mică cu până la 5 ani faţă de vârsta standard de pensionare sau
vârsta standard redusă şi au realizat stagiile complete de cotizare, conform
legii.''
Acesta ar fi unul dintre raspunsurile date de CNPP la intrebari frecvente in anul 2014 si dupa cum se observa se ia ca reper si varsta standard redusa. Nu stiu ce sa mai cred.
Inseamna ca nu este un termen limita in care trebuie finalizata cercetarea si inaintat dosarul in tribunal, iar eu, cei drept vinovat, dar condamnat fara judecata sa raman fara permis ani la rand. Am deja 2 ani si jumatate si daca acum s-ar da drumul la dasar cred ca mai stau vreo 2 ani pana se termina procesul si perioada ulterioara de 1 an de dupa judecata. Totusi nu am am omorat pe nimeni.
,,permisul nu se anuleaza decat in cazul in care sunteti condamnat.''
Au nu mai posed permis din momentul in care mi l-a luat politia si inteleg ca pana nu se va da o hotarare judecatoreasca nici nu voi putea redobandi permisul.
Exista un dosar de cercetare penala deschis la procuror dar nu a fost inaintat la tribunal pana acum.
Sunt nascut in 04.03.1961 si sunt pensionar gr.ll de invaliditate incepand cu 01.02.2014. In conformitate cu Anexa la Decizia de pensionare am realizat un stagiu total de cotizare de 38 ani, 7 luni si 24 zile din care 11ani, 6 luni si 20 zile in conditii normale de munca, 11 ani, 2 luni si 11 zile in conditii speciale de munca, 3 ani 2 luni si 13 zile in gr ll(Legea nr.3/1977), 5 ani si 9luni stagiu aferent grupe/ conditii de munca si 5 ani 7 luni perioade asimilate (studii superioare la zi + armata).
In conformitate cu Decizia de pensionare varsta de pensionare pentru limita de varsta este 59 ani si 6 luni, deci varsta standard de pensionare este Redusa de la 65 ani la 59 ani si 6 luni.
Intrebare:
Avand in vedere faptul ca am Stagiul total de cotizare de 38 ani 7 luni si 24 zile ( mai mare decat 35 ani) si Varsta Standard de Pensionare Redusa este 59 ani si 6 luni, pot beneficia de prevederile Legii 263/2010 Art.79 (1) conform caruia ,,Nu mai sunt supusi revizuirii medicale pensionarii de invaliditate care: c) au varsta mai mica cu pana la 5 ani fata de varsta standard de pensionare si au realizat stagiile complete de cotizare, conform prezentei legi."? Cei 5 ani se scad din Varsta Standard de Pensionare Redusa, in cazul meu 59 ani si 6 luni, avand mai mult de 35 ani stagiul total de cotizare si avand in momentul de fata varsta de 55 ani si 8 luni? Ma incadrez si pot beneficia de prevederile Legii 263/2010 -Art. 79 (1) c) ?
In anul 2014 luna mai mi-a fost anulat permisul de conducere deoaree am fost depistat de catre politie conducand in stare de ebrietate. Din acel moment si pana astazi nu s-a mai intamplat nimic in sensul ca nu s-a finalizat vreun dosar de trimitere in judecata si implicit nu am avut nici o condamnare pentru fapta mai sus mentionata. Neavand o condamnare nu a fost nici un termen clarificat dupa care sa-mi pot redobandi permisul. Avand in vedere situatia actuala cand si cum imi voi mai putea redobandi dreptul de a conduce autovehiculul pe drumurile publice.?