In anul 2014 luna mai mi-a fost anulat permisul de conducere deoaree am fost depistat de catre politie conducand in stare de ebrietate. Din acel moment si pana astazi nu s-a mai intamplat nimic in sensul ca nu s-a finalizat vreun dosar de trimitere in judecata si implicit nu am avut nici o condamnare pentru fapta mai sus mentionata. Neavand o condamnare nu a fost nici un termen clarificat dupa care sa-mi pot redobandi permisul. Avand in vedere situatia actuala cand si cum imi voi mai putea redobandi dreptul de a conduce autovehiculul pe drumurile publice.?
Anularea permisului se face numai in baza unei hotarari judecatoresti definitive. Probabil in mai 2014 ati fost surprins sub influenta alcoolului si a fost deschis dosar penal. Nu v-ati interesat pana in prezent de stadiul dosarului? Cat ati avut alcoolemia?
Interesati-va de stadiul UP, vedeti de ce s-a tergiversat ancheta, posibil sa nu fi platit probele biologice sau poate s-a cerut recalcularea, dureaza daca asteptati sa se plateasca din fondurile ministerului, permisul nu se anuleaza decat in cazul in care sunteti condamnat.
,,permisul nu se anuleaza decat in cazul in care sunteti condamnat.''
Au nu mai posed permis din momentul in care mi l-a luat politia si inteleg ca pana nu se va da o hotarare judecatoreasca nici nu voi putea redobandi permisul.
Atata timp cat nu este anulat nu puteti obtine alt permis. Daca veti fi condamnat veti putea redobandi dreptul de a conduce prin sustinerea examenului in cederea obtinerii unui nou permis dupa un an de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti de condamnare.