avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Revizuirea medicala periodica
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Revizuirea medicala periodica

Sunt nascut in 04.03.1961 si sunt pensionar gr.ll de invaliditate incepand cu 01.02.2014. In conformitate cu Anexa la Decizia de pensionare am realizat un stagiu total de cotizare de 38 ani, 7 luni si 24 zile din care 11ani, 6 luni si 20 zile in conditii normale de munca, 11 ani, 2 luni si 11 zile in conditii speciale de munca, 3 ani 2 luni si 13 zile in gr ll(Legea nr.3/1977), 5 ani si 9luni stagiu aferent grupe/ conditii de munca si 5 ani 7 luni perioade asimilate (studii superioare la zi + armata).
In conformitate cu Decizia de pensionare varsta de pensionare pentru limita de varsta este 59 ani si 6 luni, deci varsta standard de pensionare este Redusa de la 65 ani la 59 ani si 6 luni.
Intrebare:
Avand in vedere faptul ca am Stagiul total de cotizare de 38 ani 7 luni si 24 zile ( mai mare decat 35 ani) si Varsta Standard de Pensionare Redusa este 59 ani si 6 luni, pot beneficia de prevederile Legii 263/2010 Art.79 (1) conform caruia ,,Nu mai sunt supusi revizuirii medicale pensionarii de invaliditate care: c) au varsta mai mica cu pana la 5 ani fata de varsta standard de pensionare si au realizat stagiile complete de cotizare, conform prezentei legi."? Cei 5 ani se scad din Varsta Standard de Pensionare Redusa, in cazul meu 59 ani si 6 luni, avand mai mult de 35 ani stagiul total de cotizare si avand in momentul de fata varsta de 55 ani si 8 luni? Ma incadrez si pot beneficia de prevederile Legii 263/2010 -Art. 79 (1) c) ?
Cel mai recent răspuns: pyty , utilizator 19:37, 4 Decembrie 2016
Nu.
Legea se refera la varsta standard.
Nu la varsta standard redusa.
Am tot cautat pe internet raspuns la aceasta intrebare si am gasit saitul; [ link extern ]
iar la punctul nr. 11 se precizeaza urmatoarele:
,, Pensia de invaliditate
11. În ce situaţii pensionarii de invaliditate nu mai sunt supuşi revizuirii
medicale periodice ?
Raspuns: Nu sunt supuşi revizuirii medicale periodice pensionarii de
invaliditate care:
prezintă invalidităţi care afectează ireversibil capacitatea de muncă;
au împlinit vârstele prevăzute de lege pentru obţinerea pensiei pentru limită
de vârstă;
au vârsta mai mică cu până la 5 ani faţă de vârsta standard de pensionare sau
vârsta standard redusă şi au realizat stagiile complete de cotizare, conform
legii.''
Acesta ar fi unul dintre raspunsurile date de CNPP la intrebari frecvente in anul 2014 si dupa cum se observa se ia ca reper si varsta standard redusa. Nu stiu ce sa mai cred.
Este vorba de saitul [ link extern ]
Este vorba de saitul
[ link extern ]
Nu ma lasa sa-l afisez complet dar poate fi usor gasit fiind vorba de raspunsuri la intrebari frecvente date de CNPP in anul 2014.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineața,fiind pensionara de 6 ani in grad 3 de invaliditate ... Marilena Stirbu Marilena Stirbu Buna dimineața,fiind pensionara de 6 ani in grad 3 de invaliditate cu 31 de ani si 9 luni născută pec01.04.1966 este posibil sa mi se acorde în 2024 pensie ... (vezi toată discuția)
Informare giorgio24 giorgio24 Daca esti in pensie de boala si ai peste 60 de ani mai trebuie sa mergi la comisie din 6 in 6 luni? (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate silviappp silviappp Sunt pensionar de invaliditate gradul 2 din mai 2001,am implinit pe 26 noiembrie 2013 55 de ani si conform legii 263\\2010 se poate iesi la pensie fara ... (vezi toată discuția)