avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Activitate dandoct

Activitate dandoct

Am un cabinet medical individual si doresc incetarea definitiva a activitatii. Doresc sa preiau eu spatiul si masina. Am inteles ca nu mi se transfera mie automat, ci trebuie sa mi le vand eu mie, chiar inainte de a desfiinta cabinetul, dar nu am inteles daca se va considera venit impozabil sau nu. Eu interpretez ca nu se impoziteaza (conform codului fiscal art. 68 al 2, lit c): "câștigurile din transferul activelor din patrimoniul afacerii, utilizate într-o activitate independentă, exclusiv contravaloarea bunurilor rămase după încetarea definitivă a activității."
La anaf mi-a spus ca se impoziteaza, conform normelor metodologice art 7 al 2, dar aici nu se specifica situatia incetarii definitive a activitatii: "(2) În venitul brut al afacerii se include și suma reprezentând contravaloarea bunurilor și drepturilor din patrimoniul afacerii care trec pe parcursul exercitării activității în patrimoniul personal al contribuabilului, operațiune considerată din punct de vedere fiscal o înstrăinare. Evaluarea acestora se face la prețurile practicate pe piață sau stabilite prin expertiză tehnică.

În cazul schimbării modalității de exercitare a unei activități, precum și al transformării formei de exercitare a acesteia într-o altă formă, potrivit legislației în materie, în condițiile continuării activității, se include în venitul brut al afacerii care urmează să se transforme/schimbe și contravaloarea bunurilor și drepturilor care trec în patrimoniul afacerii în care s-a transformat/schimbat."
Multumesc.
Doresc sa donez un praxis medicina de familie organizat ca si CMI, conform ORDIN Nr. 1322 din 2 noiembrie 2006 unui alt medic de familie, care este tatal meu. Spatiul a fost cumparat de la primarie in 2011 conform Legii 192 2011 – pentru aprobarea OUG 68 2008 si a fost platit avans 15%, apoi rate esalonate pe 15 ani pana in 2026.

Tinand cont ca destinatia spatiului se va pastra, doresc sa stiu daca se poate cesiona acest contract de cumparare a spatiului in favoarea noului titular de cabinet cu preluarea ratelor ce au mai ramas de platit sau trebuie sa achit integral suma datorata primariei si apoi sa donez spatiul noului titular al praxisului de medicina de familie. Aceeasi informatie o doresc si in cazul vanzarii praxisului.
Ce părere aveți de HG611/2008 ART 3 lit L?
"vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice - experienţa dobândită în temeiul unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu sau ca profesie liberală..."
Bună ziua,
Urmează să mă încadrez ca polițist iar la calcularea gradului mi s-a spus de la resurse umane că mi se ia în calcul doar vechimea avută în muncă ca angajat cu contract individual de muncă. Eu am lucrat patru ani ca profesie liberală, medic, perioadă în care am cotizat la pensie. Mi s-a spus că această perioadă nu mi se va lua în calcul la stabilirea gradație. Dumnealor interpretează articolul din codul muncii precum "munca prestata in temaiul unui CIM constituie vechime in munca". Dar legea nu spune că "doar" în baza unui CIM. Eu consider că ar trebui să mi se socotească toată vechimea, dar nu știu ce argument să aduc . Mulțumesc .