avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in munca ca profesie liberala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in munca ca profesie liberala

Bună ziua,
Urmează să mă încadrez ca polițist iar la calcularea gradului mi s-a spus de la resurse umane că mi se ia în calcul doar vechimea avută în muncă ca angajat cu contract individual de muncă. Eu am lucrat patru ani ca profesie liberală, medic, perioadă în care am cotizat la pensie. Mi s-a spus că această perioadă nu mi se va lua în calcul la stabilirea gradație. Dumnealor interpretează articolul din codul muncii precum "munca prestata in temaiul unui CIM constituie vechime in munca". Dar legea nu spune că "doar" în baza unui CIM. Eu consider că ar trebui să mi se socotească toată vechimea, dar nu știu ce argument să aduc . Mulțumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:06, 8 Decembrie 2016
Legea este destul de clara : Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.

Ceea ce sugerati dvs nu reiese din actul normativ.

Perioada in care ati cotizat la pensie nu constituie vechime in munca , ci stagiu de cotizare la pensie.
Ce părere aveți de HG611/2008 ART 3 lit L?
"vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice - experienţa dobândită în temeiul unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu sau ca profesie liberală..."
Vechimea in munca , iar vechimea in specialitatea studiilor este alta.

HG 681/2008 este aplicabila numai pentru posturi de functionari public.

Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in specialitate studiilor vs. vechime in munca? Mihaela_12 Mihaela_12 Ma puteti ajuta, va rog... cu referinte legale privind diferenta intre specialitatea studiilor vs. vechimea in munca...? Si anume, un PFA, care pentru o ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitatea studiilor ii Bra15 Bra15 Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti daca activitatea titularului unei intreprinderi individuale reprezinta vechime in specialitatea studiilor in vederea ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitate cam_gav cam_gav buna ziua daca un asistent medical a desfasurat activitate in baza unui contract de prestari servicii intr-un spital timp de 2 ani ,dupa care a participat si ... (vezi toată discuția)