avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime in specialitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime in specialitate

buna ziua
daca un asistent medical a desfasurat activitate in baza unui contract de prestari servicii intr-un spital timp de 2 ani ,dupa care a participat si a fost declarat admis la un concurs pentru ocuparea unui post vacant de asistent medical in acelasi spital,la incheierea CIM perioada de pe contractul de prestari servicii se considera vechime in specialitate,sau se incadreaza ca asistent medical debutant?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:36, 16 Februarie 2017
Munca prestata in baza unei conventii civile / contract de prestari servicii nu va confera vechime in munca si nici vechime in specialitate.

Potrivit art.3 lit.l din HG 607/2008, vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice - experienţa dobândită în temeiul unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu sau ca profesie liberală, demonstrată cu documente corespunzătoare de către persoana care a desfăşurat o activitate într-o funcţie de specialitate corespunzătoare profesiei sau specializării sale, prin raportare la domeniul general de absolvire a studiilor potrivit nivelurilor de organizare a învăţământului în România.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in specialitatea studiilor marcelolaru marcelolaru ce se intelege prin vechime in specialitatea studiilor necesara exercitarii functiei publice (vezi toată discuția)
Vechimea in functia publica emanuela86 emanuela86 Sunt absolvent de Stiinte Economice si ocup functia de consilier asistent la Serviciul financiar contabil a unei institutii. Vechimea in functia publica e ... (vezi toată discuția)
Studii de specialitate BelayaBelka BelayaBelka Buna ziua, Studiile de master sunt considerate studii de specialitate pentru indeplinirea conditiilor de participare la concurs pentru ocuparea unui post in ... (vezi toată discuția)