Puteti sa imi spuneti daca este eligibil din punct de vedere al art.65, alin.(2) din Legea 188/1999 un functionar public care a depus, pentru a participa la concursul de promovare in grad profesional, urmatoarele documente conform HGR 611/2008:
1. Adeverinta de vechime in munca din care reiese ca are vechime in specialitate de 7 ani si 7 luni (deci este indeplinita conditia de minim 3 ani);
2. Copii de pe rapoartele de evaluare a performanţelor profesionale individuale din ultimii 2 ani, dar ultimul raport de evaluare este pe perioada 17.01.2015-31.12.2015, si nu pe perioada de 01 ianuarie pana la 31 decembrie conform art. 108, alin.(1) din HGR 611/2008;
3 formularul de inscriere conform anexei nr.3 din HGR 611/2008.
4. Nu are sanctiuni disciplinare.
Functionarul public poate depune rapoartele de evaluare de dinainte de a intra in CCC, respectiv 01.01.2010-31.12. 2010 și 01.01.2011-31.12.2011, deoarece si atunci indeplinea conditiile de vechime in specialitate, dar nefiind personal la compartimentul de resurse umane nu s-a organizat concursul de promovare.
Va rog sa imi transmiteti o clarificare privind încadrarea persoanelor (absolventi de liceu cu diploma de absolvire inainte de 2000) care au participat la programul de calificare Bibliotecar studii medii cod NC 4141.3.1. Mai exact, daca acest certificat de calificare profesionala eliberat ca urmare a participarii la Cursul de calificare Bibliotecar studii medii, de 1080 ore, poate echivala cu certificatul de competente profesionale pentru absolvirea cursurilor scolii postliceale.
Din Anexa nr. 3 la OMECT nr. 5173/2008, pct.5 deduc faptul că un Certificat de calificare profesionala Bibliotecar studii medii este corespunzător nivelului 3 avansat de calificare - Scoala postliceala si prin urmare salariatul care a absolvit aceste cursuri poate fi incadrat la studii postliceale, dar pe suplimentul descriptiv al certificatului la punctul 4. Nivelul de calificare certificat apare 3 și nu 3 avansat.
As dori sa imi transmiteti punctul dumneavoastra de vedere, respectiv daca angajatul se încadreaza in acest caz la studii medii sau studii postliceale si baza legala.
Multumesc anticipat pentru raspuns!