avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Activitate xanixa13

Activitate xanixa13

Situatie: angajatul are nevoie de concediu medical. Solicita adevrinta de salariat de la angajator. Legea HG nr. 500/2011 4.2 spune ca "La solicitarea scrisă a salariatului, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia....o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta....în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.”

Angajatorul are dreptul prin lege sa elibereze adeverinta in maxim 15 zile Lucratoare. Desi angajatorul se straduieste sa elibereze adeverinta in 48 ore de la solicitare, medicul refuza consultatia si eliberarea unui concediu medical fara adevrinta de salariat.

In acest caz, cum se procedeaza corect si legal?

Mentionez ca am discutat cu un alt medic de familie care mi-a spus ca medicul nu are motiv sa refuze concediul si consultatia atat timp cat salariatul este asigurat (contributii achitate) si are card de sanatate.

De asemenea, medicul care a refuzat a fost instiintat de faptul ca se va elibera adeverinta dar in 48 de ore si ca nu trebuie sa dea concediul (hartia) efectiv pana nu i se inmaneaza adeverinta dar tot a refuzat consutul.

Multumesc
Buna ziua. Daca un contract de prestari servicii este facut intre gradinita si unul din parinti (mama) dar este semnat de amandoi (desi numele tatalui nu este mentionat in acest contract), poate fi tatal tras la raspundere desi parintii sunt divortati? Mentionez ca tatal a trimis pensia alimentara mereu la timp dar mama nu a mai platit gradinita din septembrie anul trecut pt ca nu a vrut si nici nu a informat tatal cu privire la acest lucru.

Multumesc.
Buna ziua, ma intereseaza daca pot da in judecata pt calomnie, insulta si un fel de hartuire (mesaje). Mama mea primeste f multe mesaje cu insulte de la mama fostei sotiei a baiatului ei. Avem dovezi (mesaje telefon, Facebook etc). Se poate face ceva? Multumesc.