avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune in instanta pentru calomnie si insulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune in instanta pentru calomnie si insulta

Buna ziua, ma intereseaza daca pot da in judecata pt calomnie, insulta si un fel de hartuire (mesaje). Mama mea primeste f multe mesaje cu insulte de la mama fostei sotiei a baiatului ei. Avem dovezi (mesaje telefon, Facebook etc). Se poate face ceva? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:10, 8 Decembrie 2016
Calomnia si insulta nu mai sunt incriminate de noul cod penal, dar,puteti formula plangere prealabila ptr.infractiunea de hartuire conf.art.208(2)NCP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hărțuire pe facebook Nicoyoyo Nicoyoyo Sunt hărțuită de 4 luni de zile pe Facebook,își face numai conturi false,mă amenință,mă jignește și lase mesaje și la prieteni,ce pot face, pentru ... (vezi toată discuția)
Am fost amenințat cu bătaia dacă nu trimit poze în ipostaze indecente. cum mă pot apăra? Daniel12 3georgel Daniel12 3georgel Am fost amenințat de un individ pe Facebook că dacă nu-i trimit poze în ipostaze indecente mă va bate. I-am dat block. Dar ma sunat și ma amenințat că ... (vezi toată discuția)
Exista elemente pentru infractiunea de hartuire? MLELIA MLELIA mesaje amenintatoare, defaimare nume,folosirea numelui (vezi toată discuția)