avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract gradinita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract gradinita

Buna ziua. Daca un contract de prestari servicii este facut intre gradinita si unul din parinti (mama) dar este semnat de amandoi (desi numele tatalui nu este mentionat in acest contract), poate fi tatal tras la raspundere desi parintii sunt divortati? Mentionez ca tatal a trimis pensia alimentara mereu la timp dar mama nu a mai platit gradinita din septembrie anul trecut pt ca nu a vrut si nici nu a informat tatal cu privire la acest lucru.

Multumesc.
De principiu se poate, gradinita se indreapta impotriva ambilor, insa daca un parinte arata ca a achitat partea sa de obligatii (adica pensia), slabe sanse sa fie obligat la plata. Si chiar daca va fi, poate reduce pensia viitoare datorata cu sumele platite catre gradinita.
Depinde si de cum va evolua dosarul, ce va cere fiecare parte.
Discutabil daca tatal va putea face dovada ca a achitat pensia de intretinere stabilita in sarcina sa.
De ce spui asta? Majoritatea azi platesc prin transfer.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere copil- compensare cu alte contributii cocos144 cocos144 Buna seara ! Prin documentele de divort,tatal este obligat la plata lunara a unei pensii de intretinere pentru copilul minor ramas in ingrijirea mamei ( ... (vezi toată discuția)
In caz de custodie comuna se mai plateste pensie alimentara DogaruValentin DogaruValentin Buna seara,am si eu o nelamurire:in cazul unui divort in care se ajunge la custodie comuna mai trebuie platita pensie alimentara?Multumesc (vezi toată discuția)
Ingrijire copil vs pensie alimentara ankalupu ankalupu am un copil dintr o fosta casaatorie caruia ii platesc pensie alimentara i mai am si un copil de 1an,si 8 luni pentru care vreau sa intru in ingrijire copil o ... (vezi toată discuția)