Menționez ca locuiesc în Galați și nu am avut posibilitatea sa mai rămân în Brașov pentru a rezolva cumva problema pentru ca eram doar într-o mica călătorie de o zi. Am înțeles ca vom primi fiecare cate o amenda intre 100-500 lei..
Bună seara! Astăzi, mă aflam în Brașov cu alte 3 persoane și am vrut sa luam un mijloc de transport în comun, dar în stația respectiva nu era nici o casa de la care sa putem cumpăra bilete și nici șoferul nu deținea bilete pentru a ni le vinde. Ne.am întâlnit cu un alt autobuz cu o alta linie și am cerut șoferului respectiv bilete pentru a putea călători cu autobuzul în care ne aflam inițial. Acesta ne.a dat 2 bilete valabile 2 călătorii fiecare cu prețul de 8 lei. Într-una din stații au urcat controlorii și când le.am dat biletele, au spus ca nu sunt bune ca sunt de pensionari. Într-adevăr, pe bilete scria acest lucru, dar noi fiind în graba și crezând ca e pur și simplu un bilet, nu am verificat. Nu știam ca în Brașov se dau bilete separate pt pensionari, acestea având prețul de 2 lei, fiind valabile 2 călătorii. Le.am explicat ca nu suntem din oraș și ca nu știam acest aspect, dar aceștia în loc sa îl tragă la răspundere pe respectivul șofer, ne.au cerut actele de identitate și ne.au pus sa plătim amenda. Ne cereau cate 30 de lei de persoana, pentru a înregistra doar 2 amenzi, în loc de a cere 60 de lei de pers și de a înregistra 4 amenzi. Au pus presiune pe noi și nu ne.au înapoiat buletinele când le.am solicitat. Am hotărât sa sunam la politie și am coborât ulterior într-o stație cu controlorii unde ne.au înapoiat buletinele și a sosit și echipajul de politie. Le.am explicat și polițiștilor situația și au spus ca ar trebui sa ne dea o amenda, pentru ca nu era o situație care sa necesite urgenta, dar ne.am ales totuși cu un avertisment. Problema este ca as dori sa știu, ce pot face pentru a nu plăti acea amenda? Pentru ca, noi, am fost de buna credință, am plătit prețul biletelor, dar controlorii nu au efectuat, după părerea mea, demersurile corespunzătoare.
Bună tuturor! Sunt student în cadrul facultații de drept. Imi elaborez lucrarea de licența, și am o problemă. Nu ințeleg ce este cu exactitate plagiatul. Citind pe internet, am impresia ca nici nu mai pot trata subiectul meu, ori aduc un aport exagerat de originalitate, ori sunt plagiator. Iar eu nu sunt nici Aristotel nici nu am o experiență juridică în spate. Rezum totul la urmatoarea întrebare: Dacă un procent de 90% din textul lucrării, nu îmi aparține, este copy paste indicat corect cu note de subsol, am realizat o lucrare plagiată? Mulțumesc!
Care sunt infractiunile informatice cuprinse de reglementarile statului roman? Si in ce legi as putea gasi aceste infractiuni, in afara de codul penal?
Raspunsul la intampinare nu se comunica paratului, ci paratul se deplaseaza la sediul instantei pentru a citi raspunsul in dosar. Din perspectiva competentei teritoriale, de ce se procedeaza astfel?
Daca procedura citarii (in procesul civil) nu a fost legal executata, ce interes poate justifica reclamantul sa o invoce? Ma refer, ce beneficii ar putea avea, cu ce l-ar ajuta pe acesta?