Nu se poate nici macar eliberarea unei carti de identitate provizorie daca nu am transcrise actele de stare civila?
Parintii mei vor sa vanda un teren care este pe numele meu. Eu vreau sa le fac o imputernicire, dar am buletinul expirat. Buletinul nu il pot reinnoi pentru ca nu am transcrise actele de stare civila. Actele nu le pot transcrie pentru ca nu am certificatul de casatorie apostilat. Certificatul nu il pot apostila pana la venirea in Romania pentru ca institutia care apostileaza a intrat in vacanta acum cateva saptamani. Aici in Mexic se poate apostila doar in orasul unde acest act a fost emis.
Inca nu am facut transcrierea actelor de stare civila. Si mi s-a spus ca fara acest act nu imi pot reinnoi buletinul.
Problema mea este ca nu am actul de casatorie mexican apostilat pentru ca aici in Mexic il poti apostila doar in orasul unde a fost emis. Iar acum cand am avut liber ca sa calatoresc sa rezolv cu actele, institutia care apostileaza a intrat in vacanta pentru cateva saptamani iar eu o sa vin in Romania in acest timp.
Locuiesc in strainatate de mai bine de 3 ani.
O sa vin in Romania pentru cateva saptamani si doream sa ii fac diferite imputerniciri mamei mele, dar buletinul imi este expirat.
Este posibil sa fac aceste imputerniciri in baza pasaportului romanesc sau a actului de nastere, avand in vedere ca buletinul imi este expirat?
Multumesc.
Da, stau legal. Am viza de rezident temporal. Intr-un an voi putea aplica pentru rezidenta permanenta.
Pasaportul nu mi-a expirat inca, doar buletinul.