avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Imputernicire/ buletin expirat
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Imputernicire/ buletin expirat

Locuiesc in strainatate de mai bine de 3 ani.
O sa vin in Romania pentru cateva saptamani si doream sa ii fac diferite imputerniciri mamei mele, dar buletinul imi este expirat.
Este posibil sa fac aceste imputerniciri in baza pasaportului romanesc sau a actului de nastere, avand in vedere ca buletinul imi este expirat?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: pieceofwork , utilizator 08:56, 30 Decembrie 2016
Buna seara,
Ce va impiedica sa va faceti C.I.-ul la urgenta (aratand care este motivul pentru care solicitati acest lucru) si sa va incheiali linistit acele imputerniciri?
Mai mult, un CI si face in circa o saptamana.
Depinde de imputerniciri pentru a putea fi incheiate in virtutea pasaportului.
Nu in temeiul actului de nastere, in temeiul lui nu veti incheia imputerniciri.
Inca nu am facut transcrierea actelor de stare civila. Si mi s-a spus ca fara acest act nu imi pot reinnoi buletinul.
Problema mea este ca nu am actul de casatorie mexican apostilat pentru ca aici in Mexic il poti apostila doar in orasul unde a fost emis. Iar acum cand am avut liber ca sa calatoresc sa rezolv cu actele, institutia care apostileaza a intrat in vacanta pentru cateva saptamani iar eu o sa vin in Romania in acest timp.
Intrebati la mai multi notari, insa daca nu aveti pasaport de cetatean roman cu domiciliul in strainatate nu prea cred ca veti reusi.
Nu se poate nici macar eliberarea unei carti de identitate provizorie daca nu am transcrise actele de stare civila?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reinnoirea buletinului fara transcrierea actelor de stare civila pieceofwork pieceofwork Buna ziua! Locuiesc in Mexic iar aici m-am casatori, dar inca nu am facut transcrierea certificatului de casatorie la Ambasada romana. O sa vin in tara ... (vezi toată discuția)
Casatorie in strainatate elenar22 elenar22 buna ziua am si eu o intrebare: in aprilie vin in tara pentru a lua certificatul de celibat necesar pentru a ma casatori cu un cetatean maltez in malta!am ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere copil nascut in spania cory_r cory_r cum se obtine un certificat de nastere la un copil in varsta de 2 ani nascut in spania dar neinregistrat la timp de parinti, mentionez ca unul din parinti are ... (vezi toată discuția)