avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie in strainatate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie in strainatate

buna ziua am si eu o intrebare: in aprilie vin in tara pentru a lua certificatul de celibat necesar pentru a ma casatori cu un cetatean maltez in malta!am pasaport temporar care expira in octombrie si buletinul expira in iunie 2015!precizez ca aici nu este ambasada a romaniei doar consulat onorific deci nu imi pot reinnoi actele aici.la cat timp de la casatorie trebuie schimbat buletinul sau daca nu figurez in romania ca si casatorita nu trebuie sa ma grabesc pana imi expira buletinul in mod normal cand pot inregistra si casatoria?multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:27, 17 Martie 2014
Termenul pentru transcrierea casatoriei in registrele romanesti este 6 luni de la data incheierii. Sanctiunea pentru depasirea acestui termen este o amenda cuprinsa intre 100 si 200 de lei, asta e tot ce riscati.

In momentul in care o veti transcrie (la Starea Civila de la locul de domiciliu) veti opta si pentru pastrarea numelui sau schimbarea lui. Dupa ce veti primi certificatul de casatorie romanesc va puteti schimba si cartea de identitate.
Va sfatuiesc sa veniti sa transcrieti certificatul inainte de a va expira cartea de identitate macar cu o luna.

Certificatul de casatorie (maltez, banuiesc) va trebui apostilat la autoritatile competente de acolo cu apostila de la Haga - la noi se apostileaza la Prefectura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reinnoirea buletinului fara transcrierea actelor de stare civila pieceofwork pieceofwork Buna ziua! Locuiesc in Mexic iar aici m-am casatori, dar inca nu am facut transcrierea certificatului de casatorie la Ambasada romana. O sa vin in tara ... (vezi toată discuția)
Lnregistrare casatorie efectuata in gibraltar luciancraiova luciancraiova Buna ziua, Cetatean roman casatorit cu cetatean mexican , in Gibraltar (apartine de UK), doresc sa inscriu casatoria in Romania, insa nu doresc la ... (vezi toată discuția)
Imputernicire/ buletin expirat pieceofwork pieceofwork Locuiesc in strainatate de mai bine de 3 ani. O sa vin in Romania pentru cateva saptamani si doream sa ii fac diferite imputerniciri mamei mele, dar buletinul ... (vezi toată discuția)