avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Activitate Justesse

Activitate Justesse

Răspuns la discuția Va propun o grila
:Owau, ar trebui sa citesti mai bine codul si sa reiei si cartile de drepturi reale cel putin ca la clasa a doua.;)

Si are dreptate dreea, e cesibil uzufructul, doar ca cesiunea nu produce efecte pentru proprietar... :P. Asta pentru ca uzufructuarul poate folosi bunul prin orice mijloace, fara limitare, deci si prin acte oneroase/gratuite. Nu stiu sa existe vreo ingradire legala a acestui drept.
Cesionarea uzufructului nu produce efecte pentru nudul proprietar nici in ceea ce priveste termenul la care se preda inapoi bunul, adica ori la data fixata in act ori la decesul uzufructuarului... in nici un caz al cesionarului. :-/
Nu e drept accesoriu, nu? E un dezmembramant al dreptului de proprietate, se poate dobandi in aceleasi moduri (aproape)...
Nu prea cred ca ajuta legislatia... toata ideea e sa stii sa o interpretezi, nu sa o citesti ca la clasa a II-a.

Si are dreptate dreea, e cesibil uzufructul, doar ca cesiunea nu produce efecte pentru proprietar... :P. Asta pentru ca uzufructuarul poate folosi bunul prin orice mijloace, fara limitare, deci si prin acte oneroase/gratuite. Nu stiu sa existe vreo ingradire legala a acestui drept.
Cesionarea uzufructului nu produce efecte pentru nudul proprietar nici in ceea ce priveste termenul la care se preda inapoi bunul, adica ori la data fixata in act ori la decesul uzufructuarului... in nici un caz al cesionarului. :-/
:Owau, ar trebuie sa citesti mai bine codul si sa reiei cartile de drepturi reale, cel putin ca la clasa a doua.;)
Nu e drept accesoriu, nu? E un dezmembramant al dreptului de proprietate, se poate dobandi in aceleasi moduri (aproape)...
Nu prea cred ca ajuta legislatia... toata ideea e sa stii sa o interpretezi, nu sa o citesti ca la clasa a II-a.
DAR UNDE ATI PLECAT FRATILOR , CU TOTII?:)
SUFLA VANTUL PE AICI PE FORUM.:P
Răspuns la discuția ADMITERE INM 2007
Buna. Am o nelamurire in legatura cu t:-/ematica.
La Succesiuni trebuie sa invatam si reductiunea liberalitatilor excesive si raportul donatiilor?In mod normal acestea 3 (inclusiv raportul datoriilor)fac parte din Capitolul cu rezerva succesorala. Dar mai jos este precizat ca avem raportul datoriilor, ceea ce inseamna ca le exclude pe celelalte 2, adica reduct. liberalitatilor si rap. donatiilor???#-o#-o
Merci.
Nici o veste#-o ............inca.....................#-o
Buna :)tuturor viitorilor magistrati. Zilele astea de asteptare ma omoara#-o. Sa se afiseze odata conditiile alea pt. examen ca le asteptam de un an de zile..........sper ca surprizele(daca vor exista) sa fie spre binele nostru.
Voi cum o mai duceti cu invatatul pe caldura asta ?muuuuuuut spor la toata lumea si multa racoare.;)
Buna tuturor. Cum mai stati cu invatatul,dar cu emotiile?
multa bafta
Buna intrebare.
Multumesc.:)
Ce carti de grila mai cunoasteti in afara de Voineag?