avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Activitate DorianP

Activitate DorianP

Sunt pensionar gr. III de invaliditate. Tinand cont ca am drept de munca 1/2 norma, pot fi insotitor pentru persoana cu gr. 1 de handicap ? In speta tatal meu cu care locuiesc in aceeasi curte.
Sau macar cineva sa-mi spuna daca mai are sens sa fac apel sau nu ;;;
Buna ziua . In speranta ca voi primi un sfat util, voi prezenta o speta privind contestatia la executare. Anul trecut in luna mai am primit de la un executor judecatoresc o somatie din partea unui executor judecatoresc, prin care mi se aducea la cunostinta faptul ca trebuie sa platesc 2700 de lei in cel mai scurt timp ca urmare a unui imprumut ce mi-ar fi fost acordat de un I.F.N. in anul 2016. Nestiind despre ce este vorba am luat legatura cu executorul, acesta neexplicandu-mi in baza carui contract sau document urmeaza a se face executare silita. In termen legal - fiind deja anuntat de executor ca urmeaza a fi executat silit, am depus contestatie la judecatorie. Inainte de primul termen, pe site-ul curtea de apel mures. ro (legat) am putut vedea presupusul contract. La primul termen am explicat faptul ca nu imi aduc aminte de acest contract nesemnat in niciun fel de mine si am rugat respectuos instanta sa se pronunta asupra legalitatii contractului. In intampinare intimatul prin nota de relatii/sedinta a atacat contestatia referindu-se aproape exclusiv la oug 85/2004 art 8. La urmatoarea sedinta am contestat in continuare presupusul contract, am facut referire la decizia civila nr 7/22.01.2018 si multe alte referiri privind nulitatea inscrisului cu denumirea contract de credit. Intimatul nu a mai prezentat in dosar nimic, nu a fost prezent la nicio sedinta cu toate ca a primit citatii in sensul de a explica provenienta datoriei precum si a sumei totale cu dobanda .... exagerata. In luna decembrie am fost notificat de banca despre faptul ca voi fi proprit cu o treime din pensie (de boala). La urmatorul termen am adus la cunostinta instantei acest aspect, contestand in continuare presupusul contract care acum a devenit titlu executoriu. Am contestat deasemenea (verbal) in sedinta si decizia de executare. Cred ca grefierul a luat nota. In penultima sedinta sa cerut ca partile sa comenteze asupra exceptiei lipsei de obiect si s-au emis citatii pt. luna martie. Am intocmit o nota de sedinta unde am amintit cele relatate mai sus , am mentinut contestatia impotriva executarii silite, impotriva presupusului contract, a clauzelor abuzive etc etc. Am amintit instantei sa se pronunte asupra legalitatii contractului si asupra incheierii civile prin care a fost inceputa executarea. Intr-un final, luna aceasta am primit decizia/hotararea civila care spune ca cererea de executare a fost depusa ulterior depunerii contestatiei, ca urmare executarea este legala...... si contestatia nu are obiect cica raportat la ipoteza art. 712 cpp. Judecatorii au devenit avocati ?. Pai la ce este buna contestatia ???????!!!!! A fost sustinuta continuu , a fost contestat actul devenit titlu executoriu. mai am putine zile pana la inaintarea apelului. Va rog din suflet sa-mi dati o idee despre ce se intampla... ? "Nefiind inceputa executarea si nefiind inregistrata nicio cerere de executare in momentul depunerii contestatiei". Inteleg acest aspect, insa eu am contestat actele de la bun inceput din faza de mediere si am contestat continuu inclusiv in prezent. Sunt buimacit total. Multumesc celor care au citit postarea mea, si rog avocatii sa nu lase nr. de telefon pentru ca sincer nu am bani :)
A.N.A.F. impoziteaza veniturile obtinute in strainatate in 2014. Luna aceasta, mai multi cetateni au primit notificari privind obligativitatea de a plati impozitul aferent anului 2014 din veniturile obtinute in strainatate (U.E.). Poate cineva sa explice legalitatea acestei masuri tinand cont de faptul ca acordul a fost semnat in octombrie 2014. Fratele meu a lucrat in perioada mai-august 2014.
Sunt pensionar pe caz de boala cu coxartroza bilaterala si discopatie vertebrala accentuate. Intr-un act adtional deciziei medicale - scrisoare medicala, se recomanda operarea ambelor solduri si protezarea lor. Este acesta un program recuperator? Ma poate cineva obliga ? Daca nu am curajul sa ma operez voi mai primi pensie ?
Va rog sa-mi dati macar o idee... astazi sau maine voi fi externat.
Buna seara, sunt pensionar pe caz de boala cu coxartroza bilaterala si discopatie vertebrala accentuate. Intr-un act adtional deciziei medicale - scrisoare medicala, se recomanda operarea ambelor solduri si protezarea lor. Este acesta un program recuperator? Ma poate cineva obliga sa ma operez ? Daca nu, voi mai primi pensie ? Va Multumesc.