avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sunt pensionar gr. III de invaliditate. Tinand cont ca ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sunt pensionar gr. III de invaliditate. Tinand cont ca am drept ...

Sunt pensionar gr. III de invaliditate. Tinand cont ca am drept de munca 1/2 norma, pot fi insotitor pentru persoana cu gr. 1 de handicap ? In speta tatal meu cu care locuiesc in aceeasi curte.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 11:55, 26 Octombrie 2022
Numai dacă vă angajați cu 1/2 de normă, ca să nu pierdeți pensia.
Și așa nu cred că va accepta DGASPC.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2022
Dapix, utilizator
Conditii de incadrare ale asistentului personal
Poate fi incadrata cu contract individual de munca in functia de asistent personal, persoana care indeplineste urmatoarele conditii:

a) are varsta minima de 18 ani impliniti;
b) nu a fost condamnata pentru savarsirea unei infractiuni care ar face-o incompatibila cu exercitarea ocupatiei de asistent personal;
c) are capacitate deplina de exercitiu;
d) are o stare de sanatate corespunzatoare, atestata de medicul de familie sau pe baza unui examen medical de specialitate;
Deci concluzia esta că, dacă nu aveți o stare de sănătate corespunzatoare, atestată de medicul de familie sau pe baza unui examen medical de specialitate, nu puteți fi angajat la nici un loc de muncă, decât cu 1/2 de normă..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate un asistent personal sa ia si pensie de handicap? aditza38 aditza38 V-as ruga sa-mi spuneti daca o persoana care este asistent personal poate primi pensie de invaliditate fiind surdo-mut,asta ca o completare la venituri? (vezi toată discuția)
O persoana cu handicap mediu poate sa fie asistent personal la ... PATRONUL PATRONUL O persoana cu handicap mediu poate sa fie asistent personal la o persoana cu handicap grav care are nevoiede asistent personal? (vezi toată discuția)
Cumul pensie invaliditate gradul iii cu functia de asistent personal stamu mariana stamu mariana Buna ziua ! Va rog sa-mi precizati daca o persoana pensionar gradul III de invaliditate poate fi angajata ca asistent personal (vezi toată discuția)