Parintii mei au facut toate demersurile necesare pentru luarea in plasament a 2 minori cu varste de peste 10 ani. Exista grad 3 de rudenie intre acesti copii si parintii mei. Acesti copii se afla cu masura de protectie speciala-plasament, la o casa de copii, drepturile parintesti ale mamei fiind suspendate, iar acesti copii au deschisa procedura de adoptie interna. Drepturile si obligatiile parintesti sunt indeplinite de catre Presedintele Consiliului Judetean al judetului unde se afla copiii. Parintii mei au primit o scrisoare de la DGASP precum ca efectele hotararii judecatoresti de deschidere a procedurii de adoptie se mentin pana la implinirea varstei de 14 ani a fiecarui copil in parte, iar integrarea familiala nu este posibila, deoarece mama copiilor nu-si exercita drepturile si obligatiile parintesti asupra copiilor. Ma puteti sfatui in vreun fel? Multumesc. Mentionez ca masura de protectie speciala a fost instituita iar procedura de adoptie interna deschisa fara ca rudele copiilor sa fie cautate ori identificate in vederea integrarii copiilor in familia extinsa, parintii mei nu au fost contactati ori informati in vreun fel de locul unde se afla copiii. Sentinta Civila a fost data in 03/2016. Copiii i-am gasit eu, sunand la DGASP si la toate casele de copii din judet in 12/2016, informandu-i cu privire la intentiile parintilor mei, am tinut legatura cu copiii si asistentul lor social, i-am vizitat atat eu cat si parintii mei, le-am trimis pachete periodic.
Buna seara! Ma numesc Maria si am 23 de ani. Doresc sa imi adopt cei doi nepoti care se afla de cativa ani in grija statului. Singura problema este ca au 11 si 9 ani. Nu exista nicio sansa sa ii pot adopta? Am si eu un copil la randul meu si mi-as dori sa creasca impreuna. Multumesc!