avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Activitate vvonlg

Activitate vvonlg

Acest lucru il stiam, dar nu stiu exact ce drepturi decurg pe langa cel de aputea solicita pasaport fara acordul nimanui sau sa iesi din tara fara procura.
Prin dobandirea capacitatii depline de exercitiu se poate infiinta un srl sau poti obtine permisul de conducere?
Buna ziua,

Doream sa stiu ce drepturi decurg exact din obtinerea capacitatii depline de exercitiu la 16 ani prin emancipare sau casatorie.
Buna ziua,

Doream sa stiu daca permisul de conducere categoria B poate sa fie obtinut la varsta de 16 ani daca minorul a dobandit capacitatea deplina de exercitiu prin emancipare/casatorie.
Buna seara,

Codul civil prevede ca minorul se poate casatori de la 16 ani cu acordul instantei si indeplinirii celorlalte conditii(aviz medical, motivarea casatoriei, acord parinti).
Doream sa stiu daca cererea adresata instantei se poate formula cu 4 - 5 luni inainte de implinirea varstei de 16 ani, urmand sa produca efecte in ziua implinirii varstei de 16 ani sau actiunea este respinsa ca fiind nefondata/neintemeiata?
In cazul in care ne casatorim in afara tarii inainte de obtinerea incuvintarii instantei romane pentru casatorie o sa fie aceasta casatorie recunoscuta de autoritatile romane daca la data transcrierii ei in registrul de stare civila al consulatului din tara respectiva prezentam acordul instantei din romaniasi acordul parintilor?

Va multumesc
Buna ziua,

Am inchiriat in cursul verii un apartament intelegerea initiala cu proprietarul fiind aceea ca pretul chiriei include si utilitatile - articol in contract la obligatiile proprietarului: "Sa asigure functionarea in stare buna a utilitatilor aferente si sa nu intreprinda nici o actiune de natura a intrerupe furnizarea utilitatilor (electricitate, gaze, apa) aferente spatiului inchiriat".
In primele 4 luni de zile nu am avut neintelegeri,dar luna aceasta venind factura de gaze cu a valoare mare a cerut sa suport si eu o parte din contravaloarea ei spunand ca este exagerat de mare consumul. In contextul in care de la inceputul derularii contractului mi'am manifestat retinerile fata de capacitatea de incalzire a centralei la trepte inferioare de putere ( apartament situat la parter neizolat termic, centrala second hand montata in august, calorifere vechi de fonta racordate la centrala termica) am refuzat acest lucru.
In momentul de fata a solicitat rezilierea contractului pe motiv ca nu respect o clauza referitoare la obligatiile chiriasului - "Sa suporte cheltuielile de intretinere care rezulta din folosinta exclusiva a imobilului pe toata durata contractului"
Exista loc de interpretare in aceste clauze despre obligatia proprietarului sa suporte utilitatile si a chiriasului sa suporte cheltuielile de intretinere(asociatia de proprietari)? In cazul in care proprietarul nu achita facturile pot plati in numele lui pentru a evita sistarea lor si sa scad acei bani din chirie?

Va multumesc