avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incuviintare casatorie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incuviintare casatorie minor

Buna seara,

Codul civil prevede ca minorul se poate casatori de la 16 ani cu acordul instantei si indeplinirii celorlalte conditii(aviz medical, motivarea casatoriei, acord parinti).
Doream sa stiu daca cererea adresata instantei se poate formula cu 4 - 5 luni inainte de implinirea varstei de 16 ani, urmand sa produca efecte in ziua implinirii varstei de 16 ani sau actiunea este respinsa ca fiind nefondata/neintemeiata?
In cazul in care ne casatorim in afara tarii inainte de obtinerea incuvintarii instantei romane pentru casatorie o sa fie aceasta casatorie recunoscuta de autoritatile romane daca la data transcrierii ei in registrul de stare civila al consulatului din tara respectiva prezentam acordul instantei din romaniasi acordul parintilor?

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Varsta casatorie simona35 simona35 Buna ziua. Daca implinesc 18 ani peste 3 luni,si am facut toate aranjamentele pentru nunta luna aceasta,cum pot sa fac sa ma casatoresc inainte de a implini 18 ... (vezi toată discuția)
Casatoria intre un major si o minora carolina_angelica carolina_angelica Este adevarat ca daca ai 17 ani si te casatoresti cu un baiat care este major poti parasi tara fara nici un fel de problema si fara nici un act notarial prin ... (vezi toată discuția)
Divortul pronuntat in spania ana0006 ana0006 Asi avea o intrabare pentru dumneavoastra: am divortat in Spania si asi vrea sa stiu ce trebue sa fac pentru a inregistra sentinta in Romania. Precizez ca avem ... (vezi toată discuția)