avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... varsta casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

varsta casatorie

Buna ziua. Daca implinesc 18 ani peste 3 luni,si am facut toate aranjamentele pentru nunta luna aceasta,cum pot sa fac sa ma casatoresc inainte de a implini 18 ani.Mentionez ca de la starea civila mi-au refuzat cererea pe motiv ca nu am implinit 18 ani.Nu exista nici o solutie?


Art. 4 codul familiei
Vârsta minima de casatorie este de optsprezece ani.
Pentru motive temeinice, minorul care a implinit vârsta de saisprezece ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai, ori, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului in a carei raza teritoriala isi are domiciliul.
Daca unul dintre parinti este decedat sau se afla in imposibilitate de a-si manifesta vointa, incuviintarea celuilalt parinte este suficienta.
Daca nu exista nici parinti, nici tutore care sa poata incuviinta casatoria, este necesara incuviintarea persoanei sau a autoritatii care a fost abilitata sa exercite drepturile parintesti.
Varsta minima pentru casatorie este de 18 ani dar se admite ca atat barbatul cat si femeia se pot casatori la implinirea varstei de 16 ani.
Conditii:
-aviz medical
-incuviintarea,de regula,a parintelui sau a tutorelui
-autorizarea Directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului
Se poate incheia o casatorie in mod valabil, atat pt barbati , cat si pt femei , inca de la varsta de 16 ani , insa pt motive temeinice (si cu acordul parintilor) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta pentru casatorie alin241 alin241 am o prietena de 16 ani eu am 27 ani ma pot casatori cu ea? (vezi toată discuția)
Acordul parintilor derzelas derzelas Intrebarea mea suna cam asa: fata se poate casatori la 16 ani fara acordul parintilor? (vezi toată discuția)
Vreau sa ma casatoresc cu prietena mea smintinel./ smintinel./ dar are 15 ani in curind implineste 16 ani ma pot casatrori cu ea fara acordul parintilor ei eu am 19 ani ast raspuns multumesc#-o:sorry::( (vezi toată discuția)