avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... varsta pentru casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

varsta pentru casatorie

am o prietena de 16 ani eu am 27 ani ma pot casatori cu ea?
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 22:50, 11 Iunie 2011
da
Varsta legala pentru casatorie
Legea impune varsta minima pentru casatorie, de 18 ani impliniti pentru barbat si 16 ani impliniti pentru femeie. Femeia care nu a implinit varsta de 16 ani se poate casatori pe baza unei dispense eliberate de presedintele consiliului judetean in a carui raza domiciliaza femeia, respectiv, a primarului
Art. 4 din Codul Familiei prevede urmatoarele:

Vârsta minima de casatorie este de optsprezece ani.
Pentru motive temeinice, minorul care a implinit vârsta de saisprezece ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai, ori, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului in a carei raza teritoriala isi are domiciliul.
(...).
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iunie 2011
luiza2008, utilizator
nu imi trebuie acordul scris al parintilor ca sa ma casatoresc cu ia chear daca are 16 ani.sau ce acte imi trebuie?
Daca prietena ta are 16 ani impliniti,va puteti casatorii fara a cere nici o dispensa,daca nu are varsta, trebuie sa ceri o dispensa ,de regula la primarie se face cererea...Casa de Piatra !!!

Alte discuții în legătură

Cum pot sa ma casatoresc daca sunt minora steliana999 steliana999 am toate actele facute chiar si analizele adeverinta de la genecolog si imi mai imi trebuie de la primarie cum trebuie sa procedez daca am 15 ani (vezi toată discuția)
Starea civila - varsta minima pentru casatorie Care este virsta minima pentru incheiarea unei casatorii in cazul femeii? Multumesc (vezi toată discuția)
Vreau sa ma casatoresc, sunt minora arina.dan arina.dan Buna seara. Am 15 ani, sunt cu un baiat (20 ani) de 1 an, vreau sa ma casatoresc cu el, parintii mei sunt divortati, sunt in custodia mamei impreuna cu sora ... (vezi toată discuția)