avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Starea civila - varsta minima pentru casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Starea civila - varsta minima pentru casatorie

Care este virsta minima pentru incheiarea unei casatorii in cazul femeii? Multumesc
18 ani.
16 ani numai cu dispensa daca spre exemplu a ramas gravida.
!8 ani, confrom noilor prevederi.Insa in cazuri speciale( de ex. sarcina) se poate acorda dispensa de varsta.
Are 17 impliniti si un copil de un an. In cazul ei cum procedeaza ?
Art. 4 din Codul familiei spune urmatoarele: Vârsta minima de casatorie este de optsprezece ani.Pentru motive temeinice, minorul care a implinit vârsta de saisprezece ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai, ori, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului in a carei raza teritoriala isi are domiciliul.
Ce acte ai trebuie pt.dispensa de virsta si cine le depune la Directia de asistenta sociala? De la Primaria de domiciliu nu trebuie sa ia nimic pt. a obtine autorizarea?

Alte discuții în legătură

Varsta pentru casatorie alin241 alin241 am o prietena de 16 ani eu am 27 ani ma pot casatori cu ea? (vezi toată discuția)
Varsta casatorie simona35 simona35 Buna ziua. Daca implinesc 18 ani peste 3 luni,si am facut toate aranjamentele pentru nunta luna aceasta,cum pot sa fac sa ma casatoresc inainte de a implini 18 ... (vezi toată discuția)
Casatorie, vizitele medicale Deea009 Deea009 In ce privinta este avizul medical pentru a te casatori inainte de 18 ani? Ce declaratie contine avizul medical? (vezi toată discuția)