avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie, vizitele medicale
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie, vizitele medicale

In ce privinta este avizul medical pentru a te casatori inainte de 18 ani? Ce declaratie contine avizul medical?
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 06:47, 30 Ianuarie 2017



1. Varsta minima de casatorie
este de optsprezece ani. Pentru motive temeinice, minorul care a implinit varsta de saisprezece ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai, ori, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului in a carei raza teritoriala isi are domiciliul.

Conţinutul avizului medical

Avizul medical trebuie să ateste starea de sănătate a celui în cauză, gradul de maturizare fiziologică, psihică şi intelectuală, care să îi permită asumarea îndatoririlor specifice unei căsătorii şi a tuturor consecinţelor acesteia (inclusiv aducerea pe lume a copiilor), precum şi exprimarea unui consimţământ liber la căsătorie. De asemenea, avizul ar trebui să certifice şi existenţa motivelor temeinice, atunci când este cazul (cum ar fi starea de graviditate a viitoarei soţii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta casatorie simona35 simona35 Buna ziua. Daca implinesc 18 ani peste 3 luni,si am facut toate aranjamentele pentru nunta luna aceasta,cum pot sa fac sa ma casatoresc inainte de a implini 18 ... (vezi toată discuția)
Casatoria 15 ani egozenovie egozenovie am 15 ani impliniti si vreau sa ma casatoresc....de ce documente mai am nevoie in fara de acordul parintilor (vezi toată discuția)
Care e varsta legala pentru casatorie? bagdad bagdad am un prieten ce are o relatie cu o minora de15 anisi-ntreaba la cati ani se poate casatori (vezi toată discuția)