avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Starea civila - varsta minima pentru casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Starea civila - varsta minima pentru casatorie

Care este virsta minima pentru incheiarea unei casatorii in cazul femeii? Multumesc
Aveti nevoie de un aviz medical, ( nu medico-legal).Probabil si avizul medicului de familie ar fi suficient.Acordul parintilor, care poate fi dat in forma autentica, si poate fi depus odata cu declaratia de casatorie la serviciul de stare civila>dar acest acord poate fi dat si in fata ofiterului de stare civila la momentul inchieerii casatoriei minorului.Trebuie depusa cerere la DGASPC, pentru ca cei de acolo sa va dea autorizarea de care aveti nevoie.Copia de pe certificatul de nastere si avizul medical obtinut in prelabil , il veti avea cu dvs. Posibil sa fie necesara si efectuarea unei anchete sociale de catre cei de la autoritatea tutelara.
Am inteles dar cine depune cererea la DGASPC minora sau parintii minorei sin totusi pt. aceasta autorizare nu trebuie si ceva acte de la primaria unde urmeaza a se incheia casatoria ? Multumesc si astept raspuns
Minora depune aceste personal aceste acte.Trebuie sa mearga si la starea civila , fiindca este bine sa fie indrumata intocmai si sa afle care sunt pasii, adica in ce ordine.Exista modificari in privinta procedurii de acordare a dispensei de varsta , inainte era acordata de presedintele C. judetean, acum procedura e cea pe care v-am spus-o .
Multumesc pt. sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta pentru casatorie alin241 alin241 am o prietena de 16 ani eu am 27 ani ma pot casatori cu ea? (vezi toată discuția)
Varsta casatorie simona35 simona35 Buna ziua. Daca implinesc 18 ani peste 3 luni,si am facut toate aranjamentele pentru nunta luna aceasta,cum pot sa fac sa ma casatoresc inainte de a implini 18 ... (vezi toată discuția)
Casatorie, vizitele medicale Deea009 Deea009 In ce privinta este avizul medical pentru a te casatori inainte de 18 ani? Ce declaratie contine avizul medical? (vezi toată discuția)