avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Activitate Claudiu1994

Activitate Claudiu1994

Răspuns la discuția Titlu de proprietate
Cine ar trebui sal fi avut in folosinta 30 de ani! Bunicul care il are in rol din 2006 sau fratele lui care il are de pe.timpul comunismului? Se poate transmitr perioada uzucapiunii la succesor?
Cine ar trebui sal fi avut in folosinta 30 de ani! Bunicul care il are in rol din 2006 sau fratele lui care il are de pe.timpul comunismului? Se poate transmitr perioada uzucapiunii la succesor?

Albert Kurtyan a scris:

Poate există o metodă la primărie mai simplă pentru eliberare de titlu.
uzucapiunea după bunic, prin succesor, dar trebuie s-o fi deţinut cel puţin 30 de ani.

Bun, si perioada uzucapiuni de cand se va calcula, de cand la avut in rol fratele lui 1993, de la revolutie din 89 sau din 2006 cand la luat bunicul in rol? Uzucapiunea comporta o.cerere in instanta? Daca da contra cui? Primăriei?Sau exista dobandire prin uzucapiune fara instanta? Adica primaria face titlul de bunavoie?
Fratele bunicului meu a intrat in posesia unei bucati de pamant de 4000 m inainte de comunism de la tatal sau! In perioada comunismului nu era nevoie de acte deoarece pamantul agrigol era al colectivului! In anul 1993 el sia facut titlu de proprietate pe 1800m din 4000m pe ceilalti 2200 avand doar rol la primarie si platea impozit! Subliniez ca pe cei 1800 m se incadreaza o casa plus o bucata de pamant agricol(grădina).In anul 2006 cand a murit ia dat bunicului tot ce era pe titlu de proprietate adik 1800m inclus cu casa! Si pe cei 2200m rolul sa transferat la bunicul, in putine cuvinete il detine la fel cum la detinut si fratele lui prin rol cu plata impozit! Ei bine , acum bunicul ar vrea să-și faca titlu de proprietate si pe cei 2200 care ii are in rol la primarie!Cum e posibil? Prin uzucapiune, sau care metoda ar fi mai simpla!?
Răspuns la discuția Suspendare permis de conducere
Da dar in Romania de cand incepe perioada de suspendare?! Chiar daca nu am predat permisul?!
Buna ziua,
Am o curiozitate, sa va explic situatia! In februarie mia fost retras permisul (serie permis dobandita in Italia)pentru 90 de zile , am facut contestatie la judecatorie, mia fost returnat permisul, dupa care procesul sia continuat demersul. Intre timp am fost nevoit sa parasesc tara pentru a ma intoarce in Italia. Mia ajuns sentinta definitva de la proces pe data de 9 septembrie precum ca am pierdut procesul. Acum as vrea sa stiu cand incepe perioada de suspendare? Daca trebuie sa predau permisul Italia in in Romania pentru a incepe perioada de suspendare?! Daca nu am posibilitatea de al preda , exista o data in care incepe si se termina suspendare valabila doar pentru Romania?! Pt ca vreau sa ma intorc in tara dar nustiu daca perioada a trecut , avand in vedere ca au trecut 3 luni de la sentinta...