avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate

Fratele bunicului meu a intrat in posesia unei bucati de pamant de 4000 m inainte de comunism de la tatal sau! In perioada comunismului nu era nevoie de acte deoarece pamantul agrigol era al colectivului! In anul 1993 el sia facut titlu de proprietate pe 1800m din 4000m pe ceilalti 2200 avand doar rol la primarie si platea impozit! Subliniez ca pe cei 1800 m se incadreaza o casa plus o bucata de pamant agricol(grădina).In anul 2006 cand a murit ia dat bunicului tot ce era pe titlu de proprietate adik 1800m inclus cu casa! Si pe cei 2200m rolul sa transferat la bunicul, in putine cuvinete il detine la fel cum la detinut si fratele lui prin rol cu plata impozit! Ei bine , acum bunicul ar vrea să-și faca titlu de proprietate si pe cei 2200 care ii are in rol la primarie!Cum e posibil? Prin uzucapiune, sau care metoda ar fi mai simpla!?
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 04:46, 16 Februarie 2019
Da, numai prin uzucapiune.
Bun, si perioada uzucapiuni de cand se va calcula, de cand la avut in rol fratele lui 1993, de la revolutie din 89 sau din 2006 cand la luat bunicul in rol? Uzucapiunea comporta o.cerere in instanta? Daca da contra cui? Primăriei?Sau exista dobandire prin uzucapiune fara instanta? Adica primaria face titlul de bunavoie?
Poate există o metodă la primărie mai simplă pentru eliberare de titlu.
uzucapiunea după bunic, prin succesor, dar trebuie s-o fi deţinut cel puţin 30 de ani.
Cine ar trebui sal fi avut in folosinta 30 de ani! Bunicul care il are in rol din 2006 sau fratele lui care il are de pe.timpul comunismului? Se poate transmitr perioada uzucapiunii la succesor?

Albert Kurtyan a scris:

Poate există o metodă la primărie mai simplă pentru eliberare de titlu.
uzucapiunea după bunic, prin succesor, dar trebuie s-o fi deţinut cel puţin 30 de ani.

Cine ar trebui sal fi avut in folosinta 30 de ani! Bunicul care il are in rol din 2006 sau fratele lui care il are de pe.timpul comunismului? Se poate transmitr perioada uzucapiunii la succesor?

Alte discuții în legătură

Ce documente sunt necesare pentru a obtine uzucapiunea? alexastefania alexastefania Parintii mei au in rol un teren, dar nu au putut incheia un act de vanzare cumparare de la bunici decat pe 500mp, deoarece atat permitea legea in perioada ... (vezi toată discuția)
Dreptul de uzucapiune ! se poate ? cklaudius cklaudius In 1990 tatal meu a inceput demersurile pentru recuperarea terenurilor agricole aflate in posesia strabunicilor mei la data colectivizarii, in numele bunicului ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune de 30 ani mcrucita mcrucita Tata ar vrea sa deschida o ACTIUNE IN REVENDICARE prin care sa dobandeasca proprietatea asupra terenului de sub casa, a curtii si gradinii aferente invocand ... (vezi toată discuția)