Bună ziua!
Vă rog frumos să mă ajutați cu o informație.
Mi-ar plăcea să vând cărți volant, la târguri, în diferite locuri turistice, etc.
(Aici, la țară, nu există librării de unde să-și cumpere oamenii cărți.)
Este posibil acest lucru?
Ce autorizații sunt necesare?
Vă mulțumesc frumos!
Buna ziua!
Va rog frumos sa ma ajutati în următoarea situație:
Cu o luna in urma, am cumparat un imobil (casa plus teren), pe numele meu si al fiului meu ( în vârstă de 25 de ani), în procente egale 1/2 si 1/2 ( in indiviziune).
Sursa banilor a fost vânzarea unui apartament, pe care l-am deținut în exclusivitate.
Acum mi-e teamă că ar putea sa vândă partea lui, fara acordul meu.
Ce anume as putea sa mai fac în momentul de față?
Se poate sa dea o declarație, ca se obligă să nu vândă partea lui fara acordul meu?
Sau se poate constitui o abitatie viagera în favoarea mea, pe tot imobilul?
Exista alta solutie?
Multumesc frumos!
Buna ziua!
Va rugam frumos sa ne ajutati in clarificarea urmatoarei situatii:
Dorim sa montam, in vederea reprezentarii, o piese de teatru, al carei autor este strain.
Au trecut mai mult de 70 de ani de la moartea autorului, astfel ca nu mai trebuie sa platim drepturi de autor autorului sau mostenitorilor săi.
Intrebarea noastra este daca trebuie sa platim drepturi de autor traducatorului operei in limba romana?
Va multumim anticipat!
Buna ziua!
Suntem un ONG si dorim sa platim drepturi de autor la o persoana fizica ce are cetatenie romana si rezidenta in Franta. Ce taxe si impozite se platesc la stat, in acest caz? (Avem de efectuat o singura plata, pentru o opera).
Va multumesc anticipat!
Buna ziua!
Suntem un ONG si dorim sa platim drepturi de autor la o persoana fizica ce are cetatenie romana si rezidenta in Franta. Ce taxe si impozite se platesc la stat, in acest caz? (Avem de efectuat o singura plata, pentru o opera).
Va multumesc anticipat!
Buna ziua! Suntem un ONG si dorim sa platim drepturi de autor la o persoana fizica ce are cetatenie romana si rezidenta in Franta. Ce taxe si impozite se platesc la stat, in acest caz? (Avem de efectuat o singura plata, pentru o opera). Va multumesc anticipat!
Buna ziua! Dorim sa infiintam o Asociatie culturala. Este posibil ca sediul social al Asociatiei sa fie la Braila, unde locuim, urmand ca Asociatia sa desfasoare activitatea propriu-zisa la Bucuresti ?
Va multumesc anticipat!