avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor pentru reprezentare teatrala
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor pentru reprezentare teatrala

Buna ziua!
Va rugam frumos sa ne ajutati in clarificarea urmatoarei situatii:
Dorim sa montam, in vederea reprezentarii, o piese de teatru, al carei autor este strain.
Au trecut mai mult de 70 de ani de la moartea autorului, astfel ca nu mai trebuie sa platim drepturi de autor autorului sau mostenitorilor săi.
Intrebarea noastra este daca trebuie sa platim drepturi de autor traducatorului operei in limba romana?
Va multumim anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 18 Martie 2018
Liza421, utilizator

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor pentru un spectacol KVictor KVictor Buna ziua, Am si eu o mica intrebare: daca se face un spectacol de teatru dupa o carte scrisa de un autor strain care este tradusa si in limba romana, cum ... (vezi toată discuția)
Cine acorda drepturile pt punerea in scena a unei piese de teatru madalina8392 madalina8392 Buna ziua! In cazul unei piese de teatru scrisa de un autor strain si publicata in tara de origine a acestuia, care a fost tradusa si publicata in limba ... (vezi toată discuția)
Copyright digitizare (scanare) cãrþi vechi drcretoiu drcretoiu Am în minte (şi în biblioteca personala) câteva cărţi, mai vechi, care mi-au plăcut în copilărie. Mă gândeam să le scanez şi să le pun undeva pe ... (vezi toată discuția)