avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor pentru un spectacol
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor pentru un spectacol

Buna ziua,

Am si eu o mica intrebare: daca se face un spectacol de teatru dupa o carte scrisa de un autor strain care este tradusa si in limba romana, cum se rezolva problema drepturilor de autor ?? Se platesc autorului sau editurii din Romania ?

Se poate evita intr-un fel aceste drepturi de autor ?

Mentionez ca spectacolul ar fi unul studentesc.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 01:10, 29 Ianuarie 2014
Drepturi de autor au in aceasta ordine:

- autorul textului (sau mostenitorii lui)
- autorul traducerii (pe care poate le-a cedat editurii)
- autorul scenariului

In general, dupa 70 de ani de la moartea autorului expira drepturile de autor, dar aceasta perioada poate varia functie de tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copyright digitizare (scanare) cãrþi vechi drcretoiu drcretoiu Am în minte (şi în biblioteca personala) câteva cărţi, mai vechi, care mi-au plăcut în copilărie. Mă gândeam să le scanez şi să le pun undeva pe ... (vezi toată discuția)
Drepturile de autor în raportul autor-traducător florianmarin77 florianmarin77 Salut! Eu am scris o carte în limba română, pe care am publicat-o online cu ISBN românesc. Un domn din Australia, un român stabilit acolo de mulți ani, ... (vezi toată discuția)
Cine acorda drepturile pt punerea in scena a unei piese de teatru madalina8392 madalina8392 Buna ziua! In cazul unei piese de teatru scrisa de un autor strain si publicata in tara de origine a acestuia, care a fost tradusa si publicata in limba ... (vezi toată discuția)