In cazul in care intr-un act de casatorie la rubrica privind numele sotilor dupa casatorie sotul a fost trecut cu numele sau si sotia cu numele reunite ce fel de actiune trebuie introdusa - de modificare sau de anulare a mentiunii cu privire la numele pe care-l vor purta sotii in timpul casatoriei?
Trecerea la rubricile privind numele sotilor dupa casatorie a numelui sotului - la sot si a numelor reunite la sotie incalca prevederile art 27 alin 2 din C.F.
Personal consider ca se impune o actiune de anulare a actului si intocmirea unui nou act cu respectarea prevederilor art 27, alin 2 din C.F. dar astept si alte pareri
Va multumesc anticipat!
Este vorba de un SA . Nu am inteles cine poate lua hotararea de inchiriere dava valoarea imoblilului inchiriat nu de paseste jumatate din valoarea contabila a activelor societatii? Consiliul de Administratie sau Adunarea Generala?
Este vorba de un SA . Nu am inteles cine poate lua hotararea de inchiriere dava valoarea imoblilului inchiriat nu de paseste jumatate din valoarea contabila a activelor societatii? Consiliul de Administratie sau Adunarea Generala?
v-as ruga, daca se poate ,sa imi dati parerea dvs. in legatura cu urmatoarea problema: Avand in vedere prevederile art. 111, alin. 2, lit. f si ale art. 146 din Legea 31/1990 republicata, hotararea de inchiriere a unui spatiu-proprietate a sunei societati comerciale- a carui valoare nu depaseste jumatate din valoarea contabila a activelor societatii, poate fi luata de Consiul de Administratie al acelei societati sau de catre Adunarea Generala Ordinara a actionarilor (art. 111 alin 2 lit.f)?
>Doamnelor, Domnisoarelor si Domnilor,
>Cu respect va rog sa va aplecati asupra spetei pe care o supun competentei Dvs. si care mie imi pare interesanta, cu toate ca implicat fiind am tendinta sa fiu subiectiv:
>O firma care se autointituleaza "specializata in recuperarea datoriilor comerciale pe cale amiabila si judiciara" ma someaza sa platesc 846.000 lei contravaloarea serviciilor de telefonie mobila prestate mie (chipurile) de catre Cosmoraom si 8,9 milioane lei penalitati de intarziere. Eu habar nu am despre ce este vorba caci nu am primit NICIODATA nici o factura de la Cosmoram. Este adevarat ca cu ani in urma am "profitat" de o "promotie" a respectivei Firme si am semnat un contract de abonare la serviciile Cosmorom. Este la fel de adevarat ca NU AM BENEFICIAT DE NICI UN SERVICIU DIN PARTEA ACESTEI FIRME, nu am primit de la ea timp de ani de zile (nu stiu cati) nici o instiintare de plata si aproape sigur AM ARUNCAt cu ani in urma contractul la gunoi.
>In adresa primita de la recuperatori nu este trecut nici un numar sau o data de facturare si nici nr. sau data incheierii contractului. In schimb sunt amenintat ca voi plati cheltuieli de judecata care practic se pot ridica la orice suma.
>Va multumesc anticipat pentru orice sugestie, G.C.
In primul rand nu pre stiu despre ce fel de firma vorbesti. nu am mai auzit de asa ceva. Pentru recuperarea unor creante se apeleaza la executorul judecatoresc. vezi despre ce fel de firma este vorba si daca e cazul apeleaza la Politie. in ceea ce priveste sumele pretinse, daca au trecut mai mult de 3 ani de la data facturarii sunt prescrise .
poti sa numesti administratorul pe o perioada mai mica (ex. 4 ani) si apoi prin hot.A.G.A sa fie reales in functie pentru o noua perioada (mai mica sau mai mare) Vezi daca scrie ceva despre numirea administratorului in Statutul societatii. vezi L.31/1990 republicata .
Societatea la care lucrez le ,,cere'' angajatilor sa incheie un Act Aditional la C.I.M. prin care angajatul se obliga sa nu paraseasca societatea timp de 10 ani. Tot prin Actul Aditional respectiv societatea se obliga sa plateasca angajatului un ,,spor de fidelitate" (in jur de +/- 1.000.000lei) si sa plateasca acestuia cursuri si/sau seminarii de perfectionare profesionala. Daca angajatul paraseste societatea (prin demisie sau decizie de desfacere a C.I.M. pentru motive imputabile salariatului) acesta este obligat sa restituie sporul de fidelitate primit, care in timp poate ajunge la sume destul de mari. Desi pana acum am castigat pentru societate destul de multe astfel de litigii, cum apreciati legalitatea unei astfel de clauze in C.I.M., avand in vedere ca in acest fel angajatul este practic obligat sa lucreze la societate, chiar daca primeste o oferta mai avantajoasa pentru un alt loc de munca? Cum poate face angajatul dovada ca a fost fortat de angajator sa incheie un astfel de act aditional?