avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Activitate elena_mariniuc

Activitate elena_mariniuc

Multumesc de raspuns!
Buna ziua, Am achizitionat un apartament cu loc de parcare intr-un cartier rezidential din Iasi. Inainte de a semna contractul de vanzare cumparare locurile de parcare aveau latimea de 2.37, dar pe planul de amplasament erau trecute cu 2.30 conform standardului pentru locurile de parcare la 90 de grade. Dupa ce am semnat contractul de vanzare cumparare dezvoltatorul a retrasat locurile de parcare din jumatatea dreapta a blocului la 2.22m latime pentru a mai putea adauga un loc in plus, iar cele din jumatatea din stanga au ramas la dimensiunea veche. Am incercat sa vorbesc cu dezvoltatorul sa retraseze locurile la macar 2.30 conform standardului iar el afirma ca locurile au 2.32 latime. Eu am masurat cu mai multi vecini ca martori intre liniile de marcaj si locurile au 2.22 ele efectiv fiind neutilizabile pentru o masina un pic mai lata. Caror autoritati ar trebui sa ma adresez pentru a ma ajuta in solutionarea problemei daca dezvoltatorul nu vrea sa rezolve problema?
Multumesc pentru raspuns!
Iar pentru "eventualele daune astfel cauzate angajatorului", va trebui de asemenea sa aduca dovezi pentru suma ceruta?
Am uitat sa adaug ca pe langa cei 10.000 de euro, se precizeaza ca voi trebui sa platesc si "eventualele daune astfel cauzate angajatorului". La cel fel de daune ar putea avea pretentia angajatorul?
Buna ziua,

In urma cu 6 luni m-am angajat la o firma si am stipulata in contract o clauza cum ca voi urma un stagiu de pregatire profesionala sub forma unui curs, timp de 3 luni, in valoare de 10.000 de euro. Se precizeaza ca angajatorul va suporta in intregime cheltuielile acestui curs, detaliate astfel : contravaloarea cursului, cheltuielile cu salariul si impozitul aferente, cheltuielile ocazionate de transportul angajatului catre si de la locul desfasurarii stagiului, cazare, asigurare medicala calatorie si diurna.
Apoi, se precizeaza ca angajatul nu va putea avea initiativa incetarii contractului doi ani de la absolvirea cursului. In caz contrar, va trebui sa returneze cei 10.000 de euro, proportional cu perioada nelucrata.
Intrebarea mea este urmatoarea: in contextul in care cheltuielile descrise nu ajung la 10.000 de euro, este posibil sa nu platesc acesti bani daca plec mai devreme? In cazul in care refuz sa platesc si se ajunge la judecata, i se va cere angajatorului sa aduca facturile doveditoare? De asemenea, daca in perioada cursului am fost plecata o saptamana in Germania, la sediul firmei, pentru a ii cunoaste pe colegii de acolo, dar nu a avut legatura cu acest curs, se vor aduna si aceste cheltuieli? Precizez ca a fost un curs online, in afara de aceasta deplasare nu a mai fost niciuna.

Multumesc!