avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Loc de parcare mai mic decat in contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Loc de parcare mai mic decat in contract

Buna ziua, Am achizitionat un apartament cu loc de parcare intr-un cartier rezidential din Iasi. Inainte de a semna contractul de vanzare cumparare locurile de parcare aveau latimea de 2.37, dar pe planul de amplasament erau trecute cu 2.30 conform standardului pentru locurile de parcare la 90 de grade. Dupa ce am semnat contractul de vanzare cumparare dezvoltatorul a retrasat locurile de parcare din jumatatea dreapta a blocului la 2.22m latime pentru a mai putea adauga un loc in plus, iar cele din jumatatea din stanga au ramas la dimensiunea veche. Am incercat sa vorbesc cu dezvoltatorul sa retraseze locurile la macar 2.30 conform standardului iar el afirma ca locurile au 2.32 latime. Eu am masurat cu mai multi vecini ca martori intre liniile de marcaj si locurile au 2.22 ele efectiv fiind neutilizabile pentru o masina un pic mai lata. Caror autoritati ar trebui sa ma adresez pentru a ma ajuta in solutionarea problemei daca dezvoltatorul nu vrea sa rezolve problema?
Cel mai recent răspuns: elena_mariniuc , utilizator 15:04, 3 Iulie 2019
Daca aveti cadastru si intabulare pe locul de parcare si nu va intelegeti amiabil cu dezvoltatorul, il puteti actiona in judecata pentru stabilirea latimii conform cu planul.
Daca aveti castig de cauza cheltuielile cu expert cadastrist vor fi suportate de dezvoltator
Multumesc de raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare dimensiuni minime loc de parcare privat utilizator128231231 utilizator128231231 Buna ziua, I. Introducere: S-a incheiat un contract de vanzare-cumparare a unei cote indivize de 12mp dintr-un teren inscris in CF, cota corespunzatoare ... (vezi toată discuția)
Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc ... iamchaos iamchaos Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc de parcare, dar blochează trotuarul cu partea din spate a mașinii? În zona mea, a ajuns ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am asupra unui loc de parcare in subteran imobil nou s0bizZare s0bizZare Buna ziua. Am si eu urmatoarea situatie, daca ma poate ajuta / indruma cineva. Nu stiu daca este cel mai potrivita sectiune. Voi face o prezentare mai in ... (vezi toată discuția)