Buna ziua, Am achizitionat un apartament cu loc de parcare intr-un cartier rezidential din Iasi. Inainte de a semna contractul de vanzare cumparare locurile de parcare aveau latimea de 2.37, dar pe planul de amplasament erau trecute cu 2.30 conform standardului pentru locurile de parcare la 90 de grade. Dupa ce am semnat contractul de vanzare cumparare dezvoltatorul a retrasat locurile de parcare din jumatatea dreapta a blocului la 2.22m latime pentru a mai putea adauga un loc in plus, iar cele din jumatatea din stanga au ramas la dimensiunea veche. Am incercat sa vorbesc cu dezvoltatorul sa retraseze locurile la macar 2.30 conform standardului iar el afirma ca locurile au 2.32 latime. Eu am masurat cu mai multi vecini ca martori intre liniile de marcaj si locurile au 2.22 ele efectiv fiind neutilizabile pentru o masina un pic mai lata. Caror autoritati ar trebui sa ma adresez pentru a ma ajuta in solutionarea problemei daca dezvoltatorul nu vrea sa rezolve problema?
Daca aveti cadastru si intabulare pe locul de parcare si nu va intelegeti amiabil cu dezvoltatorul, il puteti actiona in judecata pentru stabilirea latimii conform cu planul.
Daca aveti castig de cauza cheltuielile cu expert cadastrist vor fi suportate de dezvoltator